Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος το πενθήμερο - Εξι μέρες εργασία και ωράριο λάστιχο


- E-mail-φωτιά της τρόικας ζητάει αλλαγές στα εργασιακά εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων
- Μειώσεις-σοκ στις αποζημιώσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι όταν απολύονται
- Τσεκούρι και στις αποζημιώσεις για συνταξιοδότηση
- Στο τραπέζι το ωράριο-λάστιχο και οι αμοιβές πείνας

Δεν έχουν βρει ακόμη... πάτο στο βαρέλι της μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων στην Ελλάδα οι τροϊκανοί. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το e-mail-φωτιά που απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τις “προτάσεις”-απαιτήσεις της για τα εργασιακά με σκοπό να επέλθει η... διαβόητη πια ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά εκτός από περικοπές παντού ζητά την επί της ουσίας κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.

Προτείνεται λοιπόν η ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν (εκβιάζουν δηλαδή) με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την “Ημερησία” προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.

Παράλληλα πέφτει και πάλι στο τραπέζι επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.

Αυτό ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξομειώνουν τον αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες τους (κατά το δοκούν δηλαδή).

Διαβάστε επίσης:

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...