Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Aμαλιάδα: Εκτη απονομή πτυχίων από το ΤΕΙ σε 51 νέους αποφοίτους

Aμαλιάδα: Εκτη απονομή πτυχίων από το ΤΕΙ σε 51 νέους αποφοίτους


«Καμαρώνουμε για τη λειτουργία του παραρτήματος!», με αυτά τα λόγια άνοιξε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών κ. Σωκράτης Καπλάνης
την 6η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων στο παράρτημα του ΤΕΙ Αμαλιάδας στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία».


Aμαλιάδα: Εκτη απονομή πτυχίων από το ΤΕΙ σε 51 νέους αποφοίτους

Χθες πήραν το πτυχίο τους 51 απόφοιτοι της σχολής, που καλούνται πλέον να διακριθούν στον επαγγελματικό βίο, σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αλλά με πολλά εφόδια, όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής τελετής.

Τα εύσημα


Το αμφιθέατρο του τμήματος φιλοξένησε την σεμνή τελετή και οι νέοι πτυχιούχοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους. Ο κ. Καπλάνης που άνοιξε την εκδήλωση, σημείωσε ότι μία νέα γενιά ανθρώπων εισέρχεται επαρκώς στην κοινωνία, επάξια εξοπλισμένη με γνώσεις που τις χρειάζεται η πατρίδα.


Σημείωσε ότι η διοίκηση στην Πάτρα καμαρώνει για το συγκεκριμένο παράδειγμα, αφενός γιατί οι καθηγητές δίνουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους για την ανάδειξη της νεολαίας και το τόπου που απαιτεί ισόνομη ανάπτυξη και όχι κεντρογενή, αφετέρου γιατί αρωγός στην προσπάθεια είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, ο κ. Καπλάνης έδωσε συγχαρητήρια στο δήμο εκ μέρους του ΤΕΙ για την συνεργασία και επεσήμανε ότι μία από τις θέσεις του είναι ότι πρέπει να συνεπικουρεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη λειτουργία των τμημάτων.

Ακολούθως, έδωσε συγχαρητήρια στους νέους πτυχιούχους και τους γονείς τους και τους κάλεσε όλους να τους βοηθήσουν για να χαράξουν την πορεία τους όπως την ονειρεύτηκαν, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ηλείας και τον Δήμαρχο Ήλιδας.


Τα συν του τμήματος


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους νέους πτυχιούχους και τους υπενθύμισε δύο ρήσεις του Πλάτωνα και του Αγίου Ιακώβου, καλώντας τους τις γνώσεις που απέκτησαν να τις δείξουν στην πράξη και να βοηθήσουν στην ανύψωση της κοινωνίας.

Ευχές στους νέους πτυχιούχους έδωσε και ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχουν πολύ θετικά σχόλια για τους αποφοίτους του τμήματος, ενώ ενθαρρυντικό είναι αυτό που είπε, ότι δηλαδή πάνω από το 90% των αποφοίτων του τμήματος έχουν επαγγελματική αποκατάσταση. Στα συν πρόσθεσε και την άνοδο που είχαν φέτος οι βάσεις, πάνω από 500 μόρια, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει καταστεί πρώτο ανάμεσα στα ομοειδή του.


Οι νέοι πτυχιούχοι


Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε η ανάγνωση του όρκου από την απόφοιτη που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, την Κανέλλα Ρηγοπούλου, και ακολούθησε η απονομή πτυχίων.

Χθες έλαβαν το πτυχίο τους οι: Κανέλλα Ρηγοπούλου, Όλγα
Γεωργοπούλου, Μαρία Καριώρη, Ταουλάντ Πέπα, Μαριάννα Πατσή, Αλεξάνδρα Μακαρίτη, Ματθαίος Σερεμέτης, Βασιλική Καρινού, Βασίλης Σπυρόπουλος, Χρήστος Δημόπουλος, Βασίλης Πλατσούκας, Μάρκος Πατεράκης, Πολυχρόνης Μαγούλης, Κωνσταντίνος Μαράντος, Δέσποινα Καραγιαννίδη, Σοφία Γερανιωτάκη, Μαριάννα Λιόλιου, Άννα Πέττα, Δημήτρης Μαυρίδης, Γεώργιος Μπουρίκας, Νικόλαος Δουρής, Ευάγγελος Καραβασίλης, Αλέξης Ζαφειρόπουλος, Κωνσταντίνος Φωτεινάκος, Θωμάς Παναγόπουλος, Αντωνία- Θεοδώρα Μαλαβάζου, Δήμητρα Κορέλη, Γιώργος Μητρομάρας, Ειρήνη Μπούρα, Ορέστης Τοκαγιάν, Νικολίτσα Αθανασίου, Χρήστος Βοζίκης, Μαρία Λουκά, Άρτεμις Κουτσουκελάκη, Βασιλική Δελαγραμματίκα, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Γεωργία Παγιάτη, Δημήτρης Χαλβατζής, Χριστίνα Γεωργαλά, Χαράλαμπος Λαβίδας, Εύα Γεωργίου, Παρασκευή Γεωργοπούλου, Γεωργία Πλατή, Έλλη Χριστοδούλου, Νικόλαος Κατσάνος, Χαράλαμπος- Βύρων Σωτηρόπουλος, Δημοσθένης Σπηλιωτόπουλος, Κατερίνα Μάρκο, Ευτύχιος Πλευράκης, Νικόλαος Δεληγιώργης και Μαριάννα Καλτσίδου.

Να σημειωθεί ότι στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Παναγιωτάρας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρος Παπαδάτος.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την λειτουργία του τμήματος του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα» ήταν η απάντηση που έδωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών κ. Σωκράτης Καπλάνης, αναφορικά με την ανησυχία που επικρατεί για το μέλλον του τμήματος.


Ο κ. Καπλάνης επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εθνικός σχεδιασμός για ΑΕΙ και ΤΕΙ, έπεται άλλωστε δημόσιος διάλογος με τις συνόδους πρυτάνεων και προέδρων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το ΤΕΙ της Αμαλιάδας είναι το καλύτερο του αντικειμένου του, με αύξηση μονάδων εισαγωγής, με υποδομή και ποιότητα.


Δεν έκρυψε, ωστόσο, ότι ήταν έτοιμη η διοίκηση της Πάτρας να βάλει λουκέτο εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την έλλειψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού, κάτι που αποσοβήθει χάρη στην στήριξη της Δημοτικής Αρχής.


Κάλεσε ωστόσο τους βουλευτές του Νομού να απαιτήσουν από το Υπουργείο Παιδείας τον διορισμό μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων, αφού όπως είπε υπάρχει υπερπληθώρα από τις συγχωνεύσεις ΟΤΑ.


Στο ερώτημα εάν υπάρχει σχεδιασμός για την δημιουργία νέου τμήματος, με δεδομένο ότι έκλεισε το ?Εμπορίας και Διαφήμισης?, ο κ. Καπλάνης είπε ότι είναι αδύνατον στην σημερινή εποχή να προταθεί καινούργιο τμήμα και προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις στήριξης και ανάπτυξης της περιοχής.
 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...