Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Προχωρά στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Προχωρά στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑΕνέργειες για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ που λειτουργούσαν στην επικράτεια του δήμου του έχει ξεκινήσει ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, αναμένοντας τις τελικές εγκρίσεις.



Σε πρώτο προτεραιότητα μπαίνει ο παλιός ΧΑΔΑ της Ανδραβίδας - Τραγανού, ο οποίος βρέθηκε στο «προσκήνιο» πριν από μερικές μέρες, όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε διπλανό κανάλι με καλάμια έφτασε μέχρι τα πρώτα σκουπίδια, ενώ παράλληλα, θα προχωρήσει η αποκατάσταση και όλων των υπολοίπων.



Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο παλιός ΧΑΔΑ Ανδραβίδας ? Τραγανού δεν λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια και η πόρτα του παραμένει κλειδωμένη και επιχωματωμένη.


Ωστόσο, κάποιες φορές, έχουν πεταχτεί σκουπίδια από ιδιώτες στην είσοδό του, αλλά τα απομακρύναμε. Παράλληλα, πριν λίγες μέρες, επικράτησε αναστάτωση όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε διπλανό κανάλι με καλάμια, όπου οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον σκουπιδότοπο. Η επέμβασή μας όμως ήταν έγκαιρη και έγκυρη».



Παράλληλα, ο κ. Αρβανίτης συμπλήρωσε: «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να κάνουμε επιχωμάτωση των απορριμμάτων, μέχρι να έχουμε στα χέρια μας την οριστική έγκριση της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, κάτι που σκοπεύουν να κάνουμε σε όλους του ΧΑΔΑ που λειτουργούσαν στον δήμο.


Είναι ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής αλλά και αισθητικής  σημασίας που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων του δήμου μας, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές έναν δήμο απαλλαγμένο από βουνά σκουπιδιών!».


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...