Ηλεία: Υπό κατάληψη πέντε σχολεία

Ηλεία: Υπό κατάληψη πέντε σχολεία Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές πέντε σχολείων της Ηλείας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για διάφορα θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο.

Το πρωινό κουδούνι βρήκε κλειστά το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο Επιταλίου, το 2ο, 3ο και 4ο Λύκειο Πύργου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, αλλά μέχρι το μεσημέρι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου είχαν επιστρέψει στα θρανία τους. Αν και σε κάποιες σχολικές μονάδες οι μαθητές είχαν αποχωρήσει νωρίς το μεσημέρι και σε άλλες αρνήθηκαν να αναφερθούν στα αιτήματά τους ? τα οποία ίσως να μην υπήρχαν ? ωστόσο οι  μαθητές του 2ου Λυκείου αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη. Μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» οι μαθητές Ντορίτα Ψαχούλια, Θεώνη Χριστοπούλου και Κώστας Καλαμαράς σημείωσαν πως η παραπαιδεία και ο τρόπος διδασκαλίας των μαθημάτων από αρκετούς καθηγητές που τους «αναγκάζει» να καταφύγουν στα φροντιστήρια, είναι τα βασικά αιτήματά τους, όπως και οι διαρκείς αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα με τη μη σωστή πληροφόρηση για το τι θα γίνει. Σημείωσαν πάντως πως η κατάληψη δε θα λύσει ίσως αυτά τα προβλήματα, είναι όμως για τους μαθητές τρόπος διαμαρτυρίας.


Πάντως, μέχρι χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας δεν είχαν σταλεί τα αιτήματα των μαθητών, των παραπάνω σχολείων, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Η οδηγία πάντως προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων από τον διευθυντή Δ.Δ.Ε Ηλείας Γιώργο Βένδρα είναι να λαμβάνουν και να κουβεντιάζουν τα αιτήματα με τους μαθητές και να λύνονται όπου είναι εφικτό.


Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)
patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ