Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σκάνδαλο: Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έκλεβαν ρεύμα από τον Δήμο Πύργου - Πάνω από 140.000 ευρώ η ζημιά!



Σκάνδαλο: Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έκλεβαν ρεύμα από τον Δήμο Πύργου - Πάνω από 140.000 ευρώ η ζημιά!Σπατάλη ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ εντόπισε (έστω και καθυστερημένα) ο δήμος Πύργου όταν αποφάσισε, ύστερα και από ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» να ελέγξει τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκε μετρητής της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν ο δεύτερος πιο ενεργοβόρος του δήμου μετά το πολύκεντρο με ετήσια κατανάλωση, η αξία της οποίας το 2011 έφθασε τα 14.000 ευρώ περίπου.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι αυτός ο μετρητής βρισκόταν στο «Φραγκοπήδημα» και αντιστοιχούσε στην κεραία εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου Πύργου, το οποίο όμως έχει κλείσει από το 2001!!!

Το ρεύμα το έπαιρναν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Αθήνας αλλά και Ραδιόφωνα της περιοχής.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο δήμος Πύργου όταν πρωτολειτούργησε το δημοτικό ραδιόφωνο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έκανε αίτηση και ηλεκτροδοτήθηκε με μονοφασικό ρεύμα η κεραία στο «Φραγκοπήδημα».

Το 2001 κι ενώ αποφασίστηκε το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας του δήμου να τον λειτουργήσει, υπεβλήθη αίτημα στη ΔΕΗ.

Στο αίτημα αντί να ζητά ο δήμος τη διακοπή της ηλεκτροδότησης ζητούσε να... αναβαθμιστεί η ηλεκτροδότηση από μονοφασική σε τριφασική!!!



Έκτοτε ουδείς ασχολήθηκε και ο δήμος συνέχισε να πληρώνει την υπερβολική κατανάλωση που καταγραφόταν στο ρολόι της ΔΕΗ.

Μέχρις ότου ήρθε το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» για σπατάλες στην ηλεκτρική ενέργεια, το οποίο ευαισθητοποίησε τους αρμοδίους του δήμου και άρχισαν να ψάχνουν.


Το γεγονός είναι ότι προχθές ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Αργυρόπουλος, μόλις διαπίστωσε τι γινόταν έστειλε έγγραφο στη ΔΕΗ και διεκόπη η ηλεκτροδότηση και τότε κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (όχι της Ηλείας) εξαφανίστηκαν από τις οθόνες των τηλεοράσεων.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...