Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: 15χρονος σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου - Παραλίγο να πνιγεί στη Σπιάντζα


pnigmosΑναίσθητος στην άκρη της ακτής εντοπίστηκε χθες νωρίς το απόγευμα ένας 15χρονος που έκανε μπάνιο στην περιοχή Αγία Παρασκευή στη Σπιάντζα Πύργου. Ο νεαρός είχε καταπιεί
Αναίσθητος στην άκρη της ακτής εντοπίστηκε χθες νωρίς το απόγευμα ένας 15χρονος που έκανε μπάνιο στην περιοχή Αγία Παρασκευή στη Σπιάντζα Πύργου. Ο νεαρός είχε καταπιεί άγνωστη ποσότητα νερού, ενώ είναι πιθανό να έχασε τις αισθήσεις του όταν μετά από βουτιά χτύπησε στο κεφάλι. Το ότι το παιδί ήταν αναίσθητο εκεί που σκάει το κύμα, έγινε άμεσα αντιληπτό από τον πατέρα του και τους φίλους του, που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 15χρονο στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εκτιμήσουν την κατάσταση του νεαρού και να τον επαναφέρουν στις αισθήσεις του. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και τέθηκε σε καταστολή. Παράλληλα κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του να οδηγηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παρέμενε χθες το βράδυ νοσηλευόμενος, παρακολουθούμενος στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
άγνωστη ποσότητα νερού, ενώ είναι πιθανό να έχασε τις αισθήσεις του όταν μετά από βουτιά χτύπησε στο κεφάλι. Το ότι το παιδί ήταν αναίσθητο εκεί που σκάει το κύμα, έγινε άμεσα αντιληπτό από τον πατέρα του και τους φίλους του, που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 15χρονο στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εκτιμήσουν την κατάσταση του νεαρού και να τον επαναφέρουν στις αισθήσεις του. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και τέθηκε σε καταστολή.

Παράλληλα κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του να οδηγηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παρέμενε χθες το βράδυ νοσηλευόμενος, παρακολουθούμενος στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...