Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Διπλό μετά . . . ξύλου στα Λεχαινά

lexaina

Τα θλιβερά επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο γήπεδο των Λεχαινών μετά τη λήξη
της αναμέτρησης Ηλειακός- Αστέρας Αμαλιάδας, αμαύρωσαν την εικόνα του αγώνα και παράλληλα επισκίασαν την τεράστια κατά τα άλλα νίκη των φιλοξενούμενων με σκορ 1-2.


Όλα ξεκίνησαν μετά το «σφύριγμα» της λήξης από τον διαιτητή Καραβίδα, όταν συνεπλάκησαν οι ποδοσφαιριστές των δυο σωματείων, οι αναπληρωματικοί και οι παράγοντες που ήταν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα μετετράπη σε «αρένα». Κι όλα αυτά για ασήμαντη, όπως συνηθίζεται άλλωστε, αφορμή. Πάντως στο φύλλο αγώνος ο κ. Καραβίδας δεν αναφέρει κάτι σχετικό, γιατί με τους βοηθούς του είχε αναχωρήσει ήδη για τα αποδυτήρια.

Τεράστιο διπλό
Κι ενώ αυτά συνέβησαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης, στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε, όπως προαναφέραμε, με 2-1, διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες του.

Μάλιστα απείλησε μόλις στο 11', όταν ο Λυμπέρης από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιχλιά, που νικήθηκε από τον Κουτσαβίτη.
Στο 21΄ο Τσουκαλάς σε σύγχυση στην περιοχή του Ηλειακού, πιάνει το σουτ για να κοντράρει η μπάλα λίγο πριν το τέρμα στον συμπαίκτη του Λυμπέρη!

Στο 25΄ο Λυμπέρης «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση, προσπάθησε να περάσει και τον Αλικανιώτη , όμως πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Κόστα Λ. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Σάκκος, ο Λυμπέρης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, και ο επερχόμενος Παναγιωτάρας με νέα κεφαλιά «κάρφωσε» τον ανύμπορο να αντιδράσει Αλικανιώτη (0-1).
Η χαρά των παικτών του Αστέρα κράτησε όμως μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 28' από μπαλιά του Δ. Αλικανιώτη ο Τσιχλιάς μπήκε από δεξιά και με άπιαστο σουτ έγραψε το 1 – 1, που ήταν και σκορ α' ημιχρόνου!

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Ηλειακό, όταν στο 57'
όταν ο Τσαντίλης έφυγε μόνος του, όμως τον πρόλαβαν οι αμυντικοί λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσουκαλάς πέρασε και τον γκολκήπερ και από πλάγια αριστερά σούταρε σε κενή εστία πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 66΄νεο σουτ του Τσουκαλά έδιωξαν επί της γραμμής οι αμυντικοί του Ηλειακού, ενώ στο 69΄ο Παπαθεοδώρου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ηλειακού, ο οποίος τον νίκησε κατά κράτος. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Κουτσαβίτης έδιωξε εντυπωσιακά κεφαλιά στο «Γ» του Κουρλού.
Κι εκεί που όλα έδειχνα ότι οι δυο ομάδες θα μοιράζονταν βαθμούς και εντυπώσεις, στο 81' ο Θανάσης Αντωνόπουλος με «βολίδα» από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Αλικανιώτη, για να γίνει έτσι το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις
ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Αλικανιώτης Χρ., Μυφτάρ (46΄Κόστα Β.), Εντρίτ (70΄Βατσής), Τσαντίλης, Παναγόπουλος, Κώστα Λ., Κράγκαρης Ι., Αλικανιώτης Δ. (70΄Στριγγάς), Μάης, Τσιχλιάς, Κουρλός.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κουτσαβίτης, Σιούλας, Αντωνόπουλος Θ., Σάκκος, Παναγιωτάρας, Καμαρινός, Παρασκευόπουλος Ι. (87΄Μητροπανόπουλος), Στασινόπουλος (55΄Σταυρούλιας), Λυμπέρης (89΄Καλογεράκος), Τσουκαλάς, Παπαθεοδώρου.

* Η φωτο είναι του Βαγγέλη Δημητρόπουλου

Αναλυτικά η ταυτότητα της αγωνιστικής:

Αποτελέσματα
Ολυμπιακός Λαμπετίου- Νίκη Τραγανού 1-3
Αίας Γαστούνης- Ξενοφών Κρεστένων 0-2
Δάφνη Ανδραβίδας-Αργοναύτης Κατακόλου 2-1
Κένταυρος Μαγούλας -Χάβαρι 1-1
Ολυμπιακός Σαβαλίων-Προοδευτική Μανολάδας 1-0
ΠΑΟ Βάρδας- Κεραυνός Χειμαδιού 2-0
Λευκός Αστέρας- Αναγέννηση Παλαιοχωρίου 3-1
Ηλειακός Λεχαινών-Αστέρας Αμαλιάδας 1-2

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Νίκη Τραγανού 6-1 6
2. Αστέρας Αμαλιάδας 5-1 6
3. Ξενοφών Κρεστένων 4-0 6
4. Κένταυρος Μαγούλας 4-1 4
5. Ολυμπιακός Σαβαλίων 1-0 4
6. Αργοναύτης Κατακόλου 2-2 3
7. Ηλειακός Λεχαινών 3-3 3
8. ΠΑΟ Βάρδας 2-1 3
9. Δάφνη Ανδραβίδας 2-3 3
10. Λευκός Αστέρας 3-4 3
11. Χάβαρι 1-1 2
12. Αναγέννηση Παλαιοχ. 2-5 0
13. Προοδευτική Μανολ. 1-4 0
14. Αίας Γαστούνης 0-5 0
15. Κεραυνός Χειμαδιού 0-5 0
16. Ολυμπιακός Λαμπετίου 4-4 -2
* Ο Ολυμπιακός Λαμπετίου έχει ξεκινήσει με -5 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Χάβαρι-Προοδευτική
Ξενοφών-Κένταυρος Μαγ.
Νίκη-Ολυμπιακός Σ.
Αργοναύτης-Αίας
Αναγέννηση Π. -Ολυμπιακός Π.
Κεραυνός –Δάφνη
Αστέρας Αμ.-Λευκός Αστήρ
ΠΑΟ Βάρδας –Ηλειακός Λεχ.
Tης Μαρίας Καραντώνη
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...