Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Προβληματισμός ενόψει 28ης Οκτωβρίου για τις παρελάσεις


parelasi1a.JPGΣε πονοκέφαλο εξελίσσεται για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα η επικείμενη παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν πέρυσι – αλλά και τα αυξημένα μέτρα που ελήφθησαν με επιτυχία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου - η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας καλείται να προετοιμαστεί για πιθανές κινητοποιήσεις καθώς φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έρχεται μέσα σε μια περίοδο όπου αναμένεται η εφαρμογή νέων μέτρων από την Κυβέρνηση που προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Έτσι δέκα μέρες μετά τη μεγάλη απεργία της 18ης Οκτωβρίου στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο, ακολουθεί η παρέλαση, με τα βλέμματα των Αρχών να είναι στραμμένα κυρίως στον Πύργο. Έτσι και αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να δούμε σιδερόφραχτή την οδό Μανωλοπούλου και την εξέδρα των επισήμων είτε να μη στήνεται καθόλου, είτε άδεια από βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα.

Προβληματισμός επικρατεί την ίδια ώρα και στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ηλεία, καθώς στους κόλπους των καθηγητών συζητούνται τρόποι αντίδρασης. Άλλωστε αντιπροσωπία της ΕΛΜΕ Ηλείας ήταν αυτή που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις ένα χρόνο πριν. Δεν αποκλείεται μαθητές των λυκείων και γυμνασίων της πόλης να μην περιοριστούν στις …οικίες αντιδράσεις της άρνησης χαιρετισμού ή της απόδοσης «παράσημων» ανοικτής παλάμης, αλλά να συμμετάσχουν σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις ή πιθανότατα να αρνηθούν αν συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Βέβαια αναμένεται και η απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Εθνικής Άμυνας  σε συνεργασία με την Κυβέρνηση για το αν πραγματοποιηθούν ομαλά οι παρελάσεις, κάτι που θα γίνει λίγες ημέρες πριν.
ilialive.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...