Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αρχ. Ολυμπία: Η κρίση λυγίζει και την Εμποροπανήγυρι Στρεφίου


strefi1.JPG«Η κατάσταση στο παζάρι είναι ίδια με αυτή στην υπόλοιπη αγορά». Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της Εμποροπανήγυρης Στρεφίου Σωτήρης Δημάκης,
strefi2.JPG
strefi3.JPGstrefi4.JPGstrefi5.JPGπεριγράφει την εικόνα φέτος στο γνωστό πανηγύρι της περιοχής. Επίσημα οι πύλες του ανοίγουν τη Δευτέρα με τα εγκαίνια στις 7 το απόγευμα, όμως ήδη οι περισσότεροι πάγκοι έχουν στηθεί και οι έμποροι περιμένουν τους πελάτες τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημάκης τόνισε πως υπάρχει πληρότητα 100% εμπορικά. «Οι πάγκοι έχουν νοικιαστεί όλοι. Έχουμε πληρότητα 100%. Μένει να ολοκληρωθεί το πανηγύρι που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παραμυθιά, για να στήσουν το βράδυ της Κυριακής.

Τη Δευτέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια και θα έχουμε την επίσημη έναρξη, θα είναι όλα έτοιμα» είπε χαρακτηριστικά ενώ καλώντας τον κόσμο της περιοχής να επισκεφθεί το πανηγύρι ανέφερε πως «μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα περιμένουμε εδώ το κοινό και για τις αγορές του και για να διασκεδάσει. Το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα θα είναι πληρέστατο, με τη Χαρά Βέρα, το Σπύρο Πανταζόπουλος, ο Γιώργος Μπέκιος και η Έφη Θώδη».

Σχολιάζοντας την εικόνα της αγοράς στο χώρο των πανηγυριών τόνισε πως «η κατάσταση στο παζάρι είναι ίδια με την γενικότερη εικόνα της αγοράς. Ίσως και λίγο χειρότερα. Δεν μπορούμε όμως να μη το διοργανώσουμε. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά για να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου».

Η χθεσινή εικόνα που κατέγραψε ο φακός μας συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν ξεκάθαρη. Αν και κάθε χρόνο το παζάρι ξεκινά άτυπα τη λειτουργία του τρεις – τέσσερις μέρες νωρίτερα, κόσμος δεν υπήρχε σε κανέναν από τους πάγκους. Και οι περισσότεροι ήταν στημένοι με τους έμπορους να περιμένουν.

Αισιοδοξούν όμως ότι παρά την κρίση που επικρατεί, όλος ο κόσμος θα περάσει έστω και μια φορά από την εμποροπανήγυρη Στρεφίου για να κάνει τις αγορές του και γιατί όχι να διασκεδάσει με τα γνωστά ονόματα του δημοτικού τραγουδιού που αναμένονται να «γεμίσουν» τις βραδιές της εβδομάδας που έρχεται…
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...