Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Τρία χτυπήματα διαρρηκτών με λεία άνω των 85.000 ευρώ

diarriktes1Τους δράστες που κρύβονται πίσω από μια σειρά διαρρήξεων στα περίχωρα του Πύργου αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Το τελευταίο τους «χτύπημα»
ήταν και το πιο «ηχηρό» με τη λεία τους να ξεπερνά τις 65.000 ευρώ. Νωρίτερα σε δύο άλλες περιπτώσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά οι δράστες έφυγαν με λεία που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Οι διαρρήκτες που κατά κύριο λόγο βρίσκουν «στόχους» που κρύβουν χρυσαφικά έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, όπου τα κρούσματα αυτά αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης στις κοινότητες που έλαβαν χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες είναι συχνά τα κρούσματα των κλοπών που έχουν ως κύρια λεία τα χρυσαφικά, αλλά και τα μετρητά εκεί που τα εντοπίζουν οι διαρρήκτες. Μέχρι στιγμής «χτυπούν» κυρίως περιφερειακά του Πύργου σε χωριά όπως το Λαμπέτι, ο Άγιος Ιωάννης, τα Γρανιτσέϊκα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε διώροφη μονοκατοικία στα Γρανιτσέικα οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα.

Άρχισαν να ψάχνουν παντού σε όλους τους χώρους για να βρουν οτιδήποτε πολύτιμο. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ από την εξονυχιστική έρευνα που συνέχισαν να κάνουν εντόπισαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού διάφορά χρηματικά ποσά που είχε κρύψει ο ιδιοκτήτης προκειμένου να τα ασφαλίσει, με το συνολικό ποσό να φτάνει τις 35.000 ευρώ.

Στην ίδια περιοχή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κλέφτες διέρρηξαν ακόμα μια γειτονική μονοκατοικία. Όμως η λεία τους εκεί ήταν πολύ υποδεέστερης αξίας και επισήμως δεν αναφέρθηκε.

Όπως αναφέραμε από χθες στον κοντινό στα Γρανιτσέικα, Άγιο Ιωάννη Πύργου οι δράστες διέρρηξαν άλλη μονοκατοικία μπαίνοντας από την μπαλκονόπορτα. Εκεί πάλι τα χρυσαφικά αποτέλεσαν τον βασικό στόχο, αφού «σήκωσαν» λίρες και κοσμήματα. Φεύγοντας όμως πήραν και την τηλεόραση, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να φτάνει στις 10.000 ευρώ.

Επίσης στην περιοχή «Φαγοπότι» του Λαμπετίου οι δράστες σε άλλο περιστατικό «χτύπησαν» επίσης σε μονοκατοικία. Και εκεί η αξία των χρυσαφικών που βρήκαν και έκλεψαν ξεπέρασε τις 10.000 ευρώ, ενώ έκλεψαν και ψηφιακές – ηλεκτρονικές συσκευές.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...