Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Σημαντική ενίσχυση ανέμων από το βράδυ - Ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη


kakokairosΑρκετή ψύχρα έως και κρύο επικράτησε τις βραδυνές και πρωινές ώρες της Τρίτης με την θερμοκρασία τοπικά να πέφτει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Πάντως το μεσημέρι
ανήλθε ο υδράργυρος σε τιμές πάνω από τις κανονικές (~18οC) για την εποχή, με τους μετεωρολογικούς σταθμούς να δείχνουν 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σοβαρή μεταβολή περιμένουμε από απόψε, νύχτα Τετάρτης, αρχικά με σημαντική ενίσχυση των ανέμων σε θυελλώδεις και αύριο Πέμπτη με ισχυρές καταιγίδες.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Καλός ο καιρός σήμερα Τετάρτη. Τοπικά πολύ ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη. Βελτίωση από την Παρασκευή. Καλοκαιρία και ζεστό το Σαββατοκύριακο.

2. Σημαντική ενίσχυση των ανέμων από απόψε σε θυελλώδεις 8, τοπικά το πρωί της Πέμπτης πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

3. Ανεβαίνει η θερμοκρασία απόψε, νύχτα Τετάρτης και νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Επιστρέφει το πρωινό κρύο το Σαββατοκύριακο, ενώ ζεσταίνουν τα μεσημέρια με 24-25οC

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Σήμερα Τετάρτη 31/10, περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τη νύχτα προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτη φαίνεται να αρχίζουν να δίνουν φαινόμενα. Η θερμοκρασία, νωρίς το πρωί -αρκετή ψύχρα έως και κρύο- 11 με 12 τοπικά 8 με 9, το μεσημέρι στους 21 με 22 και το βράδυ διατηρείται σε υψηλές τιμές στους 19 με 20. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με σημαντική ενίσχυση από το βράδυ σε ισχυρούς 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 και τη νύχτα προς Πέμπτη θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, φαίνεται η διέλευση του ψυχρού μετώπου να εντοπίζεται προς τις μεσημεριανές ώρες με τοπικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες με ραγδαίες βροχοπτώσεις που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία το πρωί στους 19 με 20, το μεσημέρι στους 22 με 23. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες νοτιοανατολικές  διευθύνσεις θυελλώδεις 8, τοπικά έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Την Παρασκευή 2/11 βελτιώνεται ο καιρός, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες το πρωί. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 23 με 24. Ψυχραίνει το βράδυ στους 13 με 14.  Άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Καλός και ζεστός θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο 3-4/11 και την Δευτέρα 5/11 με αρκετή ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία σε υψηλές τιμές στους 24 με 25, ωστόσο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα επικρατεί αρκετή ψύχρα έως και κρύο, 12 με 13 και τοπικά 9 με 10 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...