Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πύργος: Μάθημα... αποταμίευσης στο 2ο Δημοτικό!

Πύργος: Μάθημα... αποταμίευσης στο 2ο Δημοτικό!
«Είναι κάτι περισσότερο από έναν κουμπαρά. Κάτι περισσότερο από ένα βιβλιάριο. Αποταμίευση είναι κάτι περισσότερο από ένα λογαριασμό Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζουμε την ημέρα της αποταμίευσης όχι μόνο στις 31 Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα, εδώ και 112 χρόνια».

Με το σύνθημα αυτό και τη δύναμη της εμπιστοσύνης που του δείχνουν εκατομμύρια Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζει τη συγκεκριμένη ημέρα και όπως κάθε χρόνο μιλά στα παιδιά για το νόημα της αποταμίευσης, δίνοντάς τους και το κίνητρο να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν, προσφέροντάς τους, τους κλασικούς κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η χθεσινή ημέρα για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου ξεκίνησε με μάθημα... αποταμίευσης. Σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους, ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Καλαμπρέζος ενημέρωσε τους  μαθητές για τον εορτασμό της Ημέρας της Αποταμίευσης κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου και έδωσε το λόγο στον διευθυντή του καταστήματος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον Πύργο Νίκο Τσαπαρδώνη, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την αξία της αποταμίευσης τόσο για τους ίδιους προσωπικά όσο και για τις οικογένειές τους, τονίζοντας μάλιστα ότι σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύει σήμερα η χώρα μας, η αποταμίευση μπορεί να γίνει κύριος μοχλός της οικονομίας και ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνίας. Κάτι που έχει αποδείξει άλλωστε και η ιστορία μέχρι σήμερα.



Για τον διαγωνισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μίλησε στους μαθητές η υπάλληλος του Ταμιευτηρίου στον Πύργο Γεωργία Μπιλάλη καλώντας τους μαθητές να ζωγραφίσουν με θέμα την αποταμίευση και αν είναι τυχεροί, ίσως οι δικές τους ζωγραφιές να επιλεγούν για την αφίσα του εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης του 2013, ενώ προσέφερε και στη Βιβλιοθήκη του σχολείου την έκδοσή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την ιστορία της αποταμίευσης, με τίτλο «Αποταμίευση και Διαχείριση Χρήματος στην Ελληνική Ιστορία».


Η αρχή για την αποταμίευση


Για την αποταμίευση, τη σημασία της, τη διαφορά της από την φιλαργυρία και την τσιγκουνιά καθώς και για το πόσο μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπο στο μέλλον, μίλησαν και οι μαθητές Χάρης Σταθόπουλος και Χαρά Παπασωτηρίου ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά, σε όλους τους μαθητές, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενός κουμπαρά, ως κίνητρο για να ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας, τιμώντας την ημέρα, την αποταμίευση.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(
n_spyropoulou@yahoo.gr)

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...