Αντιπλημμυρική θωράκιση του Δ.Δ. Κουρτεσίου με παρέμβαση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης



Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Κουρτεσίου ανέλαβε ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης με απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτριου Αρβανίτη.


Μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου και με στόχο την προστασία των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κουρτεσίου από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, ο Δήμος παρεμβαίνει για την απομάκρυνση φερτών υλικών από έναν  χείμαρρο στις παρυφές του οικισμού για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

“Στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων μας εκτελούμε προληπτικούς καθαρισμούς  στα επικίνδυνα σημεία, ώστε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό ότι φέτος το χειμώνα δεν θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες”, δηλώνει μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος  Αρβανίτης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Κόλλια, η παρέμβαση στο χείμαρρο γίνεται σε μήκος τουλάχιστον 600 μέτρων, προκειμένου να λειτουργήσει ως ασπίδα αντιπλημμυρικής θωράκισης για τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.

«Τα φερτά υλικά, τα οποία έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό την κοίτη του χειμάρρου παρασύρθηκαν απ’ τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα με αποτέλεσμα από τη συνέχιση των έντονων φαινομένων να εκδηλωθούν εκτεταμένες πλημμύρες θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των συνδημοτών μας», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κόλλιας.

Τις εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών από το χείμαρρο επέβλεψε ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Παναγιώτης Κόλλιας ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουρτεσίου κ. Κωνσταντίνος Σταθόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ