Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ηλεία: Σημαντική ενίσχυση ανέμων από την Τετάρτη - Ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη

Σοβαρή μεταβολή του καιρού σταδιακά από αύριο. Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:
1. Ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη 29/11. Άστατος ο καιρός την Παρασκευή 30/11. Ύφεση το Σάββατο 1/12. Στοιχεία για νέα επιδείνωση την Κυριακή 2/12.
2. Περιορίζεται το πρωινό κρύο από την Τετάρτη 28/11. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές από την Παρασκευή 30/11. Σε νέα πτώση από την Κυριακή 2/12.
3. Σταδιακή ενίσχυση ανέμων σε στεριά και θάλασσα από την Τετάρτη 28/11 έως θυελλώδεις 8 και πιθανώς την Πέμπτη 29/11 στο Ιόνιο επίπεδα θύελλας 9 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Τετάρτη 28/11 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις οι οποίες πιθανώς να δώσουν τοπικές βροχές κυρίως στα πιο βορειοδυτικά τμήματα του νομού, δεν φαίνεται όμως τα φαινόμενα να είναι αξιόλογα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά θα ενισχυθούν και θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ. Ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν και στα χερσαία τμήματα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα ανέλθει στους 22, τοπικά 23 βαθμούς, ενώ περιορίζεται αισθητά το κρύο τις βραδυνές ώρες, δεν περιμένουμε θερμοκρασίες κάτω από τους 11 με 12 βαθμούς και αυτό μόνο στα ορεινά, στις πεδινές περιοχές έως και 6 βαθμούς υψηλότερες τιμές. 

Την Πέμπτη 29/11, περιμένουμε πυκνές νεφώσεις με τοπικές, αρχικά, βροχές, φαινόμενα τα οποία το δεύτερο μισό της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα) θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα ανέλθει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς ιδιαίτερο κρύο, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θερμοκρασίες όχι κάτω από τους 10 με 11 στα ορεινά και 15 με 16 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8, αργότερα νότιοι πιθανώς θύελλα 9 μποφόρ στρεφόμενοι με το πέρας του μετώπου σε νοτιοδυτικούς με σημαντική εξασθένηση. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 30/11 περιμένουμε άστατο καιρό με καταδιαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 9 με 10 στα ορεινά και 14 με 15 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. 

Ύφεση των φαινομένων περιμένουμε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν φαίνεται να λείπουν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Πέφτει λίγο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 8 με 9 στα ορεινά και 13 με 14 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Κυριακή 2/12 φαίνεται νέα επιδείνωση με αρκετές βροχές και θερμοκρασία σε πτώση κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...