Αμαλιάδα: Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη xωρίς να του λένε το "γιατί" . . .


anapirikiΌχι μόνο του καθυστερούν την καταβολή της σύνταξης, αλλά δεν του δίνουν καν σαφείς απαντήσεις για το που τελικά βρίσκεται ο «φάκελος» του που περιλαμβάνει όλα εκείνα
τα στοιχεία που αποδεικνύεται η αναπηρία του. Σε έναν άνθρωπο, σε έναν φορολογούμενο πολίτη που μέχρι πριν 11 χρόνια εργάζονταν, αλλά ένα ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, του προκάλεσε πολλά προβλήματα, στερώντας του το δικαίωμα να έχει την υγεία του και το παρόν και το μέλλον των ανήλικων παιδιών του και της συζύγου του και όλα αυτά να αποτελούν ένα «μπαλάκι» στα χέρια ενός ανάλγητου κράτους…

Τον δικό της «γολγοθά» ζει από το 2001 η οικογένεια του κ. Αντώνη και της κυρίας  Βούλας Μάργαρη από  την Αμαλιάδα. Ο 55χρονος  κ. Α.  Μάργαρης ήταν οικοδόμος, ωστόσο ένα ανεύρυσμα αποτέλεσε ένα δυνατό χτύπημα για τον ίδιο και για την οικογένεια του. Μετά  από τόσα χρόνια και αφού περνά, όπως προβλέπεται από επιτροπή, εδώ και 1,5 περίπου χρόνο δεν του καταβάλλεται η αναπηρική σύνταξη, χωρίς να λαμβάνει κάποια απάντηση για την αιτία, αλλά και για το χρόνο επανέναρξης καταβολής των χρημάτων που δικαιούται…

Συνεχής αγώνας…

Το 2001, οπότε και ξεκίνησε η «περιπέτεια» της υγείας του, για 31 ημέρες ο κ. Μάργαρης παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας με τη ζωή του να κρέμεται σε μια «κλωστή». Παρόλα αυτά, τα κατάφερε, ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Η σύζυγός του, κα Βούλα Μάργαρη εξομολογείται: «Πήγαμε στο ίδρυμα αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους και στη συνέχεια πηγαίναμε επί 8 μήνες. Ξεκινήσαμε φυσιοθεραπείες στο σπίτι, εξετάσεις επί εξετάσεων, ο άνθρωπος ήταν σε καροτσάκι, χρειάζονταν ψυχολογική στήριξη, είχε επιληψίες. Νοσηλεύονταν ανά περιόδους σε νοσοκομεία και λάμβανε αγωγή. Είχε αρχικά 90% αναπηρία, στη συνέχεια 85% και τώρα 80%.

Περνούσαμε από την επιτροπή χωρίς προβλήματα. Πριν από 1,5 χρόνο, που επρόκειτο να περάσει και πάλι από επιτροπή περιμέναμε την ειδοποίηση από το ΙΚΑ Πύργου. Καθυστέρησαν για 3 περίπου μήνες και τελικά μας έστειλαν στην Πάτρα, όπου δημιουργούνταν το ΚΕΠΑ. Πήγαμε αρκετές φορές.

Συγκεντρώσαμε στοιχεία και παράλληλα δημιουργήθηκε και το ΚΕΠΑ στον Πύργο και περάσαμε από επιτροπή. Η απόφαση βγήκε μετά από έναν μήνα και αναμέναμε την αναπηρική σύνταξη του ΙΚΑ. Η διευθύντρια, μου είπε χαρακτηριστικά ότι Δευτέρα θα πάρουμε τα χρήματα. Μου είπε επίσης ότι έκανε προσφυγή και ο φάκελος θα αποστέλλονταν στην υπηρεσία της Πάτρας. Για επιτροπή; Για επανέλεγχο; Δεν ξέρω…».

Καμία απάντηση…

Η κα Μάργαρη καταγγέλλει ότι πήγε τέσσερις φορές στην υπηρεσία του Πύργου χωρίς να λάβει κάποια σαφή απάντηση για το πότε τελικά θα ληφθεί η αναπηρική σύνταξη, λέγοντας ότι ο «φάκελος» εστάλη στην Πάτρα μετά από 4 μήνες και από τον περασμένο Ιούλιο δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση, για το εάν θα πρέπει ο σύζυγός της να ξαναπεράσει από επιτροπή ή αν θα λάβει τη σύνταξη.

«Δεν ξέρω τι να πω. Είναι ανεύθυνοι στον Πύργο; Άλλες συντάξεις έχουν δοθεί. Δεν ξέρω γιατί; Έχω κάνει αγώνα επί 11 χρόνια για τα παιδιά μου, για τον σύζυγό μου. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οικονομικά. Και πρόκειται για χρήματα που δικαιούται.

Η διευθύντρια του ΙΚΑ Πύργου είχε δικαίωμα προσφυγής με βάση τη νέα εγκύκλιο. Όμως η νέα εγκύκλιο ήρθε 4 μέρες μετά. Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ. Προ ημερών μου είπαν από τον Πύργο να μιλάω με Πάτρα και Αθήνα. Δεν ξέρω πραγματικά που είναι ο «φάκελος». Από τον Πύργο έκανε περίπου 3 μήνες για να πάει στην Πάτρα…», επισημαίνει η κα Μάργαρη.

Ένα μεγάλο «γιατί»…

Καταλήγοντας η κα Μάργαρη, τονίζει ότι η οικογένειά της ζητά απλά αυτά που δικαιούται και τίποτε παραπάνω. «Έχουμε περάσει στιγμές που δεν ξεπερνιούνται. Με  πολύ δύναμη. Ε         ίναι άδικο αυτό που μας κάνουν…».

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση από το παράλογο της κρατικής αδιαφορίας ο κ. Μάργαρης αναφέρει: «Μου έκοψαν τη σύνταξη, χωρίς να ξέρω το γιατί. Να πάρω τα λεφτά μου ζητώ. Αυτά που δικαιούμαι…».

Η οικογένεια του κ. Μάργαρη αυτή τη περίοδο, που δεν λαμβάνει την σύνταξη, δεν είναι ασφαλισμένη και ούτε έχει κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης…
Εφημερίδα Πρωϊνή-ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ