Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Βροχές και την Τετάρτη - Βελτίωση με αρκετό κρύο Πέμπτη και Παρασκευή


omprelinoΑρκετά ισχυρά φαινόμενα δίνει η ατμοσφαιρική διαταραχή που μας επηρεάζει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18/12. Οι καταιγίδες που εκδηλώνονται καταδιαστήματα
συνοδεύονται από σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Το ευτύχημα που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Μέχρι αυτή την ώρα, από το πρωί της Τρίτης έχουν καταγραφεί αρκετά επεισόδια χαλαζοπτώσεων σε Πύργο, Ζαχάρω, Ωλένη και Πηνεία, με τα πιο ισχυρά το πρωί στην Ζαχάρω και το μεσημέρι στο Πύργο όπου παρατηρήθηκαν χαλαζοστρώσεις. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη.

Παράλληλα, η θερμοκρασία παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης αισθητή πτώση έως και 5 βαθμούς μέσα σε λίγη ώρα, από τους 18 στους 13 με 14 στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας. Τσουχτερό κρύο, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θα επικρατήσει το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Όσο για τον καιρό των Χριστουγέννων, ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξή του.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:
  • Άστατος καιρός με σταδιακή βελτίωση την Τετάρτη 19/12. Η θερμοκρασία σε  πτώση. Ενίσχυση βορείων ανέμων στο Ιόνιο.
  • Ηλιοφάνεια την Πέμπτη 20/12 με αρκετό κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
  • Γενικά καλός ο καιρός την Παρασκευής 21/12, με ασθενή παγετό το πρωί.
  • Σοβαρή επιδείνωση express το Σάββατο 22/12.
  • Ηλιοφάνεια και κρύο την Κυριακή 23/12.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Τετάρτη 19/12, περιμένουμε άστατο καιρό με καταδιαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση, στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 7 με 8. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 20/12, βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 6 με 7. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά +1 με +2 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 21/12, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώνουν και από το βράδυ θα αρχίσουν να δίνουν τοπικές βροχές. Τσουχτερό κρύο το πρωί, 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά 0 με +1 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 7 με 8. "Μαλακώνει" από το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, με στροφή σε νότιους με σταδιακή ενίσχυση.

Tο Σάββατο 22/12 σοβαρή κακοκαιρία περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας, με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές το πρωί δεν θα πέσει κάτω από τους 10 με 11 στα πεδινά και τοπικά 6 με 7 κυρίως στα ορεινά.  Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 7 με 8. Σε πτώση από το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 7 πιθανώς θυελλώδεις 8 μποφόρ, με στροφή σε βόρειους βορειοανατολικούς έως ισχυρούς 6 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει την Κυριακή 23/12 με ηλιοφάνεια, αρκετό κρύο και πιθανώς τοπικό παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...