Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Εύκολη εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό

Επιβλήθηκε 77-63 της Ζαλγκίρις

Την περασμένη εβδομάδα, την πλήρωσε η Αναντολού Εφές για την ήττα στον πρώτο γύρο, ενώ τώρα ήταν η σειρά της Ζαλγκίρις, με τον Ολυμπιακό να τη νικά με σκορ 77-63, μέσα στο Κάουνας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης δεν υπερκάλυψαν το -18 του ΣΕΦ, ωστόσο εάν παραμείνουν αήττητοι στα δύο εναπομείναντα ματς και στραβοπατήσουν οι Λιθουανοί, τότε θα τερματίσουν πρώτοι στον Γ’ όμιλο.

Με εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75μ. τελείωσαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι», μετρώντας 14/27, ενώ ήταν εξαιρετικοί στη δημιουργία, έχοντας εννιά ασίστ παραπάνω από τη Ζαλγκίρις (19-10).

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης με 16 πόντους, με τον Παπανικολάου να προσθέτει 13 -και καλές άμυνες στους αντιπάλους του- και τον Πάουελ άλλους 10.

Της επέτρεψε να βρει ρυθμό


Με τη γνωστή… πεντάδα ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα τους Πάουελ, Παπανικολάου, Σπανούλη, Μάντζαρη και Πρίντεζη. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» στο ξεκίνημα ήταν σαν… καλοκουρδισμένο ρολόι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, ενώ οι Σπανούλης και Πάουελ στην επίθεση έδωσαν το πρώτο δευτερόλεπτο το προβάδισμα. Η Ζαλγκίρις ήταν -σχεδόν- αδύνατο να μπει στη ρακέτα και σε συνδυασμό με τα άστοχα περιφερειακά σουτ το σκορ έφτασε στο 4-13, σε πέντε λεπτά παιχνιδιού. Όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έδειξαν την ίδια συνέπεια στην άμυνα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το ρυθμό -παιχνίδι που τους βολεύει- και να ροκανίσουν τη διαφορά (15-18). Ωστόσο, το θετικό για τους πρωταθλητές ήταν πως με το «ξέσπασμα» αυτό δεν έχασαν το προβάδισμά τους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το υπέρ τους 21-18.

Τα χάλασε στο τέλος


Καλό βαθμό έπαιρνε στην άμυνα ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο όχι στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη ζωή δύσκολη των παικτών της Ζαλγκίρις, αφήνοντάς τους χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, αλλά με τις βεβιασμένες επιλογές στην άλλη μεριά του παρκέ, δεν μπορούσαν να χτίσουν μία καλή διαφορά (18-23). Ο Λο όπως… εξαφάνισε το Φάρμαρ κόντρα στην Εφές, έτσι έκανε και στον Πόποβιτς, ενώ ο… άσος από το μανίκι του Μπαρτζώκα, Γκετσεβίτσιους, «πυροβολώντας» έξω από τα 6,75μ. έστειλε τη διαφορά στο +11 (20-31) για τους Πειραιώτες. Όμως, στα τελευταία τέσσερα λεπτά οι πρωταθλητές «βραχυκύκλωσαν» από την επιθετική άμυνα των παικτών του Πλάθα, μένοντας χωρίς καλάθι, με τη Ζαλγκίρις να κάνει ένα σερί 7-0 και να διαμορφώνει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στο 27-31.

Ξανά «αποσυντονίστηκε» στο τέλος

Ο Πάουελ είχε να παίξει από το πρώτο δεκάλεπτο, λόγω των δύο προσωπικών φάουλ που έκανε, ωστόσο ήταν πολύ καλός και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ και ένα τρίποντο του Πρίντεζη έκανε το 27-36. Όμως, ο Καουκένας εξακολουθούσε να κάνει αρκετή «ζημιά» στην «ερυθρόλευκη» άμυνα μαζί με τον Φουτ, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να διατηρούνταν κοντά στο σκορ (36-40). Οι Παπανικολάου και Σπανούλης έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +7 (38-45), αλλά ένα σερί 5-0, έφερε ξανά τη διαφορά στο καλάθι (43-45). Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι πόντοι των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν από τη γραμμή των βολών (43-48), αλλά η τεχνική ποινή που δέχθηκε -για θέατρο- ο Άντιτς έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν αρχικά ένα σερί 4-0, ενώ με το τρίποντο του Πόποβιτς να πάρουν το προβάδισμα (50-48), ενόψει του τέταρτου δεκαλέπτου.

Μπορούσε και τη διαφορά


Με ένα σερί 5-0 -αποκαθιστώντας την τάξη- ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την τέταρτη περίοδο, με το προβάδισμα να πηγαίνει ξανά στα δικά του χέρια (50-53). Όμως, η άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν τόσο συνεπής όσο πριν, με τη Ζαλγκίρις να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι. Μικρό το κακό, καθώς τα τρίποντα από τον Λο και Άντιτς διατηρούσαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά (56-59). Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Πόποβιτς να δεχθεί την τεχνική ποινή -και αυτός για θέατρο- με τους πρωταθλητές να κάνουν ένα σερί 4-0 και να φτάνουν στο +7 (56-63), πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Οι παίκτες του Πλάθα είχαν «βραχυκυκλώσει», με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη, να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και να φτάνουν στο +10 (56-66). Πλέον, οι πρωταθλητές έπαιζαν και με το χρόνο, ωστόσο τα τρίποντα των Σπανούλη και Μάντζαρη και τις δύο βολές του Άντιτς τον έφεραν στο +16 (61-77). Αλλά δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος, για να υπερκαλύψει τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο με το τελικό 77-63.

Τα δεκάλεπτα:
18-21, 27-31, 50-48, 63-77

Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα):
Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2), Πόποβιτς 7 (1), Ν. Λαβρίνοβιτς 4 (7 ριμπάουντ), Λιπκεβίτσιους , Γιανκούνας 11 (7 ριμπάουντ), Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17 (1), Φουτ 4, Ξ. Λαβρίνοβιτς 5 (1)

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3 (6 ριμπάουντ), Λο 7 (2), Άντιτς 5 (1 τρίποντο, 3 κοψίματα), Σπανούλης 16 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης 5 (1), Παπανικολάου 13 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Μάντζαρης 6 (2 τρίποντα, 5 ασίστ).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...