Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γαστούνη: «Ζωντάνεψαν» οι αναμνήσεις από το εργοστάσιο «Πελαργός»!

Γαστούνη: «Ζωντάνεψαν» οι αναμνήσεις από το εργοστάσιο «Πελαργός»!

«Έρχομαι τακτικά εδώ και μπορώ να πω ότι πιο πολλοί είναι οι φίλοι μου εδώ, παρά στο Ναύπλιο».
Με αυτά τα λίγα λόγια ανταπέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο 89χρονος Τάσος Καραμέλης, ο ιδρυτής του ιστορικού εργοστασίου «Πελαργός» στη Γαστούνη, την ανώτερη τιμή που θα μπορούσε να του κάνει ο δήμος Πηνειού, αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, να τον ανακηρύξει σε επίτιμο δημότη!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο, με την συγκίνηση αλλά και τη χαρά να είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων.

Γαστούνη: «Ζωντάνεψαν» οι αναμνήσεις από το εργοστάσιο «Πελαργός»! Συγκίνηση και χαρά που είχαν και πάλι ανάμεσά τους τον Τάσο Καραμέλη, τον άνθρωπο που βοήθησε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, σαν εργοδότης τους, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, βάζοντας παράλληλα ολόκληρη την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά!
Πρώτος στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα ιστορικά στοιχεία της ίδρυσης και λειτουργίας του εργοστασίου καθώς και στη ζωή και το έργο του Τάσου Καραμέλη.

Ακολούθως, ο καθηγητής και πρώην δήμαρχος Γαστούνης κ. Κώστας Λούρμπας παρουσίασε το βιβλίο του κ. Καραμέλη «Ο Πελαργός της Γαστούνης», καταθέτοντας παράλληλα εμπειρίες και αναμνήσεις από τη δική του σχέση και συνεργασία με τον ιδρυτή του εργοστασίου».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Διευθύντρια του εργοστασίου της Ελαΐς-Unilever κα. Στέλλα Γεωργανά, που μεταξύ άλλων διηγήθηκε πως «γνώρισε» τον Τάσο Καραμέλη αρχικά, μέσα από τις ιστορίες των εργαζομένων του εργοστασίου, τα πρώτα χρόνια που τον «διαδέχτηκε».
Ακολούθησε μία άκρως συγκινητική τοποθέτηση, από τον χημικό κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο που πρωτοεργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε από το εργοστάσιο «Πελαργός».

Στο παράδειγμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που «γέννησε» μια μεγάλη εταιρεία με μεγάλη διάρκεια και επιτυχία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ενώ για τον κ. Καραμέλη και τη «δουλειά» που γινόταν στο εργοστάσιο «Πελαργός» μίλησε στη συνέχεια και ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης.

Δύο λόγια και λίγους στίχους από καρδιάς απεύθυνε στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Λεχαινών κ. Διονύσιος Λαλιάρης για τον ιδρυτή του εργοστασίου «Πελαργός», ενώ το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρώην δήμαρχος Νέας Κίου Αργολίδας και στενός φίλος του κ. Καραμέλη τα τελευταία χρόνια κ. Γιώργος Μανινής.

Τέλος, στο βήμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου ανέβηκαν ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός μαζί με το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς κ. Τάσο Καραμέλη.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε τόσο στο πολύτιμο, για την κοινωνία της Γαστούνης αλλά και τη μετέπειτα ιστορία της περιοχής, έργο του κ. Καραμέλη όσο και στην προσωπικότητά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά «μακάρι να είχαμε άλλους 100 σαν και αυτόν τον άνθρωπο».
Η εκδήλωση έκλεισε με τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό να διαβάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του κ. Καραμέλη ως επίτιμου δημότη Πηνειού, προσφέροντάς του στη συνέχεια την τιμητική πλακέτα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Καραμέλης έπεσε στην «αγκαλιά» του κόσμου, καθώς, όλοι οι παρευρισκόμενοι πριν αποχωρήσουν θέλησαν να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν για όλα αυτά που έχει κάνει για την περιοχή της Γαστούνης αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...