Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κλειστές οι τράπεζες την ερχόμενη Τετάρτη


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις τράπεζες αποφάσισε η ΟΤΟΕ την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για την προσεχή Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ακόμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, την ημέρα της 24ωρης απεργίας, στις 11.00 το πρωί, έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και, στη συνέχεια, πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θα προηγηθούν, την προηγούμενη ημέρα, συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε όλες τις τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Η ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σημερινή συζήτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Γ.Σ., για να πάρει αποφάσεις, θεωρεί ότι η κρισιμότητα των στιγμών και η θέση, στην οποία βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι του ΤΤ, επιβάλλουν αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διασφαλιστεί η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...