Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αμαλιάδα: Κρούσμα εγκεφαλίτιδας σε 15χρονη αθίγγανη


Αμαλιάδα: Κρούσμα εγκεφαλίτιδας σε 15χρονη αθίγγανη

Με παρέμβαση της αστυνομίας, εξαιτίας της αρχικής άρνησης των συγγενών, μεταφέρθηκε προχθές το απόγευμα σε Νοσοκομείο της Πάτρας περιστατικό ύποπτο για μηνιγγίτιδα, όπου τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για εγκεφαλίτιδα.

Το κρούσμα αφορά σε 15χρονη αθίγγανη από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, που μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με συμπτώματα κεφαλαλγίας, πυρετού και εμετού. Οι γιατροί όταν εξέτασαν την νεαρή και έκαναν τις πρώτες αιματολογικές εξετάσεις, υποψιάστηκαν ότι πίσω από τα συμπτώματα μπορεί να κρυβόταν μηνιγγίτιδα, γι? αυτό και αποφάσισαν την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.
Οι συγγενείς της κοπέλας, όταν άκουσαν για μεταφορά στην Πάτρα, αρνήθηκαν επικαλούμενοι υπέρογκα έξοδα και έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης και ήθελαν να πάρουν την 15χρονη και πάλι στο σπίτι.
Κάτι φυσικά το οποίο δεν επέτρεψαν οι γιατροί, αρνούμενοι να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή της 15χρονης. Ωστόσο, μπροστά στην άρνηση των συγγενών και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, που θα μπορούσαν να στοιχήσουν ακόμη και την ζωή στην 15χρονη, ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να συναινέσουν οι συγγενείς για την αναγκαία μεταφορά.
Κάτι το οποίο έγινε τελικά, παρά τις αντιρρήσεις και τις διαμαρτυρίες των συγγενών της και όπως αποδείχθηκε η μεταφορά ήταν σωτήρια για την 15χρονη, αφού στην αξονική και στις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για κρούσμα εγκεφαλίτιδας.
Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...