Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κατάκολο: Τίμησαν τον Μίλτωνα Ιατρίδη


ekdilosi_iatridi1.JPGΤον ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον κυβερνήτη του υποβρυχίου «Παπανικολής» Μίλτωνα Ιατρίδη, τίμησε χθες η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας
ekdilosi_iatridi2.JPGμε αφορμή την συμπλήρωση 53 χρόνων από το θάνατο του. Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κατάκολο, στην κεντρική πλατεία μπροστά από την προτομή του Μίλτωνα Ιατρίδη, παρουσία τοπικών αρχών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τέλεσε με τους Ιερείς της περιοχής, επιμνημόσυνη δέηση και αμέσως μετά ο τοπικός εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας Βλάσσης Μπεντεβής, Ανθυποπλοίαρχος εν αποστρατεία, μίλησε για τον ήρωα Μίλτωνα Ιατρίδη, ο οποίος όπως είπε, διέπρεψε και διακρίθηκε για τη μαχητικότητα και την ανδρεία του, την περίοδο του ελληνοιταλικού πολέμου.

«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Πλοίαρχο εν αποστρατεία Μιλτιάδη Ιατρίδη ο οποίος κατάγεται από τον Πύργο και το Σοφικό Κορινθίας. Αυτός ο μεγάλος άνδρας του Πολεμικού Ναυτικού συνέβαλε τα μέγιστα στον πόλεμο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε.

Είναι η επέτειος του θανάτου του σαν σήμερα το 1960 όπου σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Δεν έφυγε από φυσιολογικά αιτία, δεν σκοτώθηκε στον πόλεμο αλλά σε τροχαίο… Εμείς λοιπόν, πρέπει όλους όσους πολέμησαν στον πόλεμο του ’40 να τους τιμούμε, τον κάθε έναν ξεχωριστά γιατί όλοι έδωσαν κάτι από τη ζωή τους, για να ζούμε εμεί σήμερα ελεύθεροι».

Στεφάνι στο μνημείο του Μίλτωνα Ιατρίδη κατέθεσαν ο κ. Σπύρος Χιώνης εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη και ο τοπικός εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας κ. Βλάσσης Μπεντεβής. Η τιμητική εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο της χώρας τον οποίο και έψαλαν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου.
Κική Κολοβέρου
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...