Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Καλή αναμένεται η φετινή παραγωγή φράουλας η συγκομιδή της οποίας ξεκίνησε ήδη στην Ηλεία


fraoula.JPGΘετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την φετινή χρονιά στην φράουλα αφού σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, παραγωγοί και γεωπόνοι από την Ηλεία η παραγωγή θα
κυμανθεί σε καλά επίπεδα ενώ και οι πρώτες τιμές στις βασικές ποικιλίες είναι ικανοποιητικές.
Σύμφωνα με τον κ. Φάνη Παπανικολόπουλο, γεωπόνο και τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας Geoplant στην Ηλεία: «η συγκομιδή της πρώιμης ποικιλίας fortuna αυτή την εποχή βρίσκεται σε κάμψη αφού έχει δώσει πολύ νωρίς παραγωγή (ξεκουράζεται το φυτό) αλλά θα επανέλθει. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι αυτή την περίοδο ξεκινάει και η συγκομιδή των βασικών ποικιλιών οι ποσότητες των οποίων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι αρκετά ικανοποιητικές».

Και συμπληρώνει: «Η τιμή της κυμαίνονται στα 2,50 ευρώ. Φέτος μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι καλύτερα αφού σε αντίθεση με πέρσι υπάρχει παραγωγή. Να πούμε βέβαια ότι ο μεγάλος όγκος της παραγωγής συγκομίζεται την άνοιξη και ειδικά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο».

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Γούργαρης, αντιπρόεδρος της ομάδας παραγωγών «Η Υρμίνη» ανέφερε στον ΑγροΤύπο: «Έχουμε ξεκινήσει με την φράουλα και τα πράγματα πάνε καλά. Φέτος η παραγωγή κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα σε σχέση με το 2012 που η παραγωγή ήταν πολύ μειωμένη. Οι αγορές ωστόσο θα καθορίσουν την φετινή εμπορική περίοδο και τουλάχιστον προς το παρόν είναι διστακτικές. Σχετικά με τις τιμές θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το διάστημα είναι περίπου στα 2 ευρώ/κιλό».

Όσον αφορά την εμπορική χρονιά 2012 που ολοκληρώθηκε όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για την χειρότερη των τελευταίων ετών τόσο όσον αφορά τις τιμές όσο και σε σχέση με την παραγωγή.
agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...