Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αμαλιάδα: «Ξεσήκωσε» την πόλη η 3η Μπουλατοδρομία!


Ανέβηκαν τα… ντεσιμπέλ την Κυριακή το μεσημέρι στην Αμαλιάδα με τους μασκαρεμένους ποδηλάτες της «3ης Μπουλατοδρομίας» να «οργώνουν» την πόλη, δίνοντας, με τις σφυρίχτρες, τις καραμούζες και τις ντουντούκες τους, αποκριάτικο τόνο!

Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό, αλλά αυτό δεν πτόησε τους «Μπουλατοδρόμους» που είδαν την αποκριάτικη δράση τους να αναβάλλεται την προηγούμενη Κυριακή, λόγω βροχής! Την «3η Μπουλατοδρομία», μια εκδήλωση που «έπιασε» από την πρώτη στιγμή και έχει μετατραπεί σε αποκριάτικο θεσμό, ελλείψει μάλιστα και άλλης καρναβαλικής εκδήλωσης στην πόλη της Αμαλιάδας, διοργάνωσε το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών με τη συνεργασία και τη στήριξη των μελών του Φίλου Ποδηλάτου Ήλιδας.
Από τις 11 το πρωί οι πρώτοι «Μπουλατοδρόμοι» άρχισαν να καταφθάνουν με τα ποδήλατά τους στην αρχή του πεζόδρομου της Σοχιάς. Στις 12 το μεσημέρι και με τον πεζόδρομο να έχει κατακλυστεί από μασκαρεμένους ποδηλάτες, δόθηκε το σήμα της έναρξης της «Μπουλατοδρομίας» και… οι σφυρίχτρες και οι καραμούζες πήραν… «φωτιά»!
Η «3η Μπουλατοδρομία» διέσχισε όλη σχεδόν την πόλη της Αμαλιάδας, στέλνοντας σε όλους τους κατοίκους τους την χαρά και το κέφι του καρναβαλιού. Σημειώνεται τέλος ότι τους «Μπουλατοδρόμους» ακολουθούσαν, με τα δικά τους ποδήλατα, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...