Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Χειρότερα δεν γίνεται…


Το ποδοσφαιρικό του ναδίρ έπιασε ο Παναθηναϊκός

Η εφιαλτική σεζόν συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό. Η ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον Πλατανιά ήρθε να κάνει ακόμη πιο ζοφερό το παρόν, αλλά και το μέλλον της ομάδας και η κατάσταση πλέον είναι έκρυθμη. Με έναν προπονητή πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων που βρίζει δημοσίως τους παίκτες του δίχως να επωμίζεται τις ευθύνες που του αναλογούν. Με ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον β’ διαλογής, που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να πετύχουν τον μίνιμουμ στόχο της συμμετοχής στα play offs. Και με μία διοίκηση που ξέχωρα από το οικονομικό χάος που παρέλαβε έχει κάνει σωρεία τραγικών λαθών και επιλογών συντελώντας στην καταστροφική αυτή χρονιά.

Τελειωμένος ο Φάμπρι

«Μετρά ώρες», έλεγαν στη διοίκηση του Παναθηναϊκού χθες για τον Φάμπρι. Ο Ισπανός προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν, όχι μόνο επειδή το πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα του είναι αποκαρδιωτικό, αλλά κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του. Η χθεσινή του δήλωση για παίκτες «χωρίς αρχ…α» προκάλεσε την οργή στα αποδυτήρια της ομάδας, την έκρηξη ακόμη και του ήρεμου Ορέστη Καρνέζη εναντίον του και είναι αδύνατο η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί. Η διοίκηση της ΠΑΕ κράτησε αποστάσεις και δεν συμφώνησε με την τοποθέτηση του Φάμπρι, τον οποίο σήμερα αναμένεται να τελειώσει. Πιθανός διάδοχός του για τα τρία ματς που απομένουν (κι άλλα έξι εφόσον η ομάδα περάσει στα play offs) θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας, άλλοτε συνεργάτης του Χουάν Ραμόν Ρότσα, που γνωρίζει την ομάδα. Κι ασφαλώς θα αρχίσει αμέσως το ψάξιμο για προπονητή εν όψει του καλοκαιριού.

Και πώς να προλάβει;

Ο Παναθηναϊκός, που σήμερα μπορεί να υποχωρήσει και έβδομος εφόσον η Skoda Ξάνθη νικήσει τον Ατρόμητο στα Πηγάδια, έχει τρεις αγωνιστικές μπροστά του για να υπερκαλύψει τη διαφορά τριών βαθμών από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα. Υποδέχεται Πανιώνιο και Βέροια, ενώ ενδιάμεσα φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό, ενώ οι Ηπειρώτες υποδέχονται ΑΕΚ και Κέρκυρα, ενώ δοκιμάζονται την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Θεωρητικά η πρόκριση στα play offs είναι εφικτή, αλλά με τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο μοιάζει αδύνατη. Ο Παναθηναϊκός με εννέα νίκες κάνει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του αφού το προηγούμενο ήταν οι 13 νίκες της σεζόν 1980/81, ενώ σε πρωτάθλημα με 16 ομάδες είχε 14 νίκες την περίοδο 1988/89. Κι ασφαλώς δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το «τριφύλλι» να… εύχεται να μην πάρει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει τη θέση του στο Europa League.

Οικονομική καταστροφή

Ενδεχόμενη μη πρόκριση στα play offs και την Ευρώπη συνεπάγεται για τον Παναθηναϊκό πέρα από αγωνιστικό ΚΑΙ οικονομικό πλήγμα. Κι αυτό γιατί μεταφράζεται σε απώλεια τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως τα προβλήματα στην ΠΑΕ είναι πολλά. Η διοίκηση έχει κάνει σχεδιασμό γι την επόμενη περίοδο με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο, αυτό της μη συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά γίνεται αντιληπτό πως δίχως… Ευρώπη ο πήχης κατεβαίνει πολύ.

* Από το ματς με τον Πανιώνιο την επόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μπουμσόνγκ και Σο, ενώ πιθανότατα επανέρχονται Σεϊταρίδης και Πίντο. Με μικροενοχλήσεις αποχώρησαν Τοτσέ και Μαυρίας.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...