Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Ηττήθηκε 73-67 από την Μακάμπι στο ΣΕΦ

Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο με 18 πόντους από την Μακάμπι στο ΣΕΦ. Βελτιωμένος στο δεύτερο, επέστρεψε στο ματς, μείωσε στους τρεις 2΄πριν το τέλος αλλά εκεί έχασε τρεις ευκαιρίες και έτσι γνώρισε την ήττα με σκορ 73-67 για την 12η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Τετραπλή ισοβαθμία πλέον στον όμιλο με τους «ερυθρόλευκους», την Χίμκι, την Μακάμπι και την Σιένα, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη ακόμα και για την πρόκριση. Σημειώνεται ότι η Μπεσίκτας νίκησε την Σιένα και οι Πειραιώτες σήμερα θα μπορούσαν να κάνουν τεράστιο βήμα για την 2η θέση.

Καταστροφικοί για την άμυνα του Ολυμπιακού οι Λόγκαν 20π, Χίκμαν 16, Σμιθ 13 που πέτυχαν απίστευτα καλάθια σε κομβικά σημεία.

Όταν… ξύπνησε η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε κορυφαίους τους Σπανούλη με 19 πόντους και Λο με 10 αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετοί ειδικά από την στιγμή που έλειπε ο Πρίντεζης και τραυματίστηκε ο Πάουελ…

Φενέρ εκτός και Χίμκι εντός οι δύο «τελικοί» που μένουν για τους Πειραιώτες.

Το ματς:


Χειρότερα δεν γινόταν…


Με τους Άντιτς και Πάουελ στο «4» και «5» άρχισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ο οποίος στα πρώτα λεπτά ήταν ιδιαίτερα νευρικός και με κενά στην άμυνά του ειδικά κοντά στην ρακέτα. Ο Οχαγιόν πήρε από την πλευρά της Μακάμπι τις περισσότερες προσπάθειες και ήταν εύστοχος με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα.

Αυτό αυξανόταν και έτσι το 15-8 στα μισά της περιόδου, έδειχνε ξεκάθαρα ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα. Ο Μπλατ είχε δώσει εντολή για ζώνη στην άμυνα και αυτή δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Εντωμεταξύ, 1.30΄πριν το τέλος της περιόδου, ο Πάουελ τραυματίστηκε και πήγε απευθείας στα αποδυτήρια. Η είσοδος του Σερμαντίνι και η μετατόπιση του Παπανικολάου στο «4» δεν απέδωσε και το τρίποντο του Λόγκαν στο τέλος διαμόρφωσε το 21-13. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό στον Πάουελ βγήκε ο ώμος, κάτι που τον έθεσε εκτός αγώνα…

Τον… σκότωνε ο Λόγκαν

Με τον Πρίντεζη και τον Μαυροειδή τραυματίες και τον Πάουελ να βγαίνει εκτός αγώνα, ο Σερμαντίνι και ο Χάινς είχαν μείνει μόνοι στην γραμμή ψηλών. Επιπλέον, για τον Ολυμπιακό δεν πήγαινε τίποτα καλά. Η διαφορά είχε πάει στους δέκα (23-13) υπέρ της Μακάμπι και ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ Σλούκα και Χάινς. Με 6/15 δίποντα όμως και 0/5 τρίποντα αλλά και με πρόβλημα στην άμυνα, η εικόνα δεν άλλαζε…

Αντίθετα, η Μακάμπι διεύρυνε την διαφορά. Το 30-16 στα 3.50΄πριν το τέλος, ήταν ενδεικτικό της κάκιστης εικόνας των Πειραιωτών που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Λόγκαν (16 π) και τον Σμιθ ενώ επιθετικά ήταν προβλέψιμοι… Το 7/13 στα τρίποντα της Μακάμπι είχε «σκοτώσει» την ελληνική ομάδα που πήγε στο ημίχρονο με ένα βαρύ 41-23 στο ημίχρονο.

Τα σουτ τον κράτησαν ζωντανό


Με Χάινς, Άντιτς, Σλούκα, Παπανικολάου, Σπανούλη μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός που έδειξε διάθεση να πιέσει και να κάνει πιο επιθετική την άμυνά του στα πρώτα λεπτά. Σπανούλης και Σλούκας με τρίποντα, μείωσαν γρήγορα στο 43-30 και στο 44-34 αμέσως μετά. Η Μακάμπι έδειχνε… σαστισμένη από την απότομη αλλαγή εικόνας των «ερυθρόλευκων» και είχε δεχθεί ένα 8-1 σε 1.30΄. Το τρίτο φάουλ του Χάινς (είχε αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των Πειραιωτών) ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να ρίξει ξανά τον Σερμαντίνι στο παρκέ.

Ο Γεωργιανός με δικό του κάρφωμα έριξε την διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων (46-38), στα μισά της περιόδου και έτσι ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς. Δύο ακόμα σουτ από τα 6.75μ με Περπέρογλου και Λο, στο τέλος, διαμόρφωσαν το 56-49 στο τέλος της περιόδου.

Το έκανε ντέρμπι αλλά…


Τέσσερις σερί πόντοι από Περπέρογλου και Σερμαντίνι έκαναν το 56-53 και σήμαναν την επιστροφή του Ολυμπιακού στο ματς. Η Μακάμπι έμενε μπροστά χάρη στα σουτ, κυρίως του Σμιθ αλλά ήταν φανερό ότι είχε επηρεαστεί από την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Ο Χάινς με τα τρία φάουλ γύρισε στο ματς για την τελική αντεπίθεση της ομάδας του.

Η τάπα του Χάινς και το τρίποντο του Σλούκα έκαναν το σκορ 63-60 και πλέον ο δρόμος ήταν ανοιχτός. Στο -3 ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες να σκοράρει και ο Σμιθ έβαλε στην λήξη της επίθεσης τρίποντο από τα 8 μέτρα κάνοντας το 68-62, 1.18΄πριν το τέλος. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν θαύμα στα τελευταία 20''. Ένα σουτ του Λο έκανε το 70-67, η μία βολή του Χίκμαν το 71-67 και με τον Σπανούλη να κάνει λάθος στο τέλος, ήρθε το 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10, Άντιτς 7, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8,

Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 20 (4 τρ), Τζέιμς 9, Σμιθ 13 (3 τρ), Χίκμαν 16, Ροθ, Πνίνι 4, Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 8, Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ,

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...