Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Eκτός ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο Ανδραβίδας!



Eκτός ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο Ανδραβίδας!
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση -όπως την έκριναν Ηλείοι Περιφερειακοί σύμβουλοι- η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος εισηγείται αλλαγές στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ βγάζοντας από αυτό τα 20 εκατ. που ήταν δεσμευμένα για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας.


Με τον τρόπο αυτό στέλνει στις καλένδες και τις τελευταίες ελπίδες για την ανάπτυξη πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους.
Το θέμα αυτό μάλιστα είχε συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Επιτροπής, παρακολούθησης στο Ναύπλιο αλλά ούτε έπειτα από αυτή είχε γίνει ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου.
Στην αναθεώρηση που προτείνει η Περιφέρεια περιλαμβάνονται τα εξής:

«Ενίσχυση της Συγχρηματοδοτούμενης, Δημόσιας  Δαπάνης του Άξονα Προτεραιότητας Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακή Σύγκλιση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά 65 εκ. ευρώ.

-Ενίσχυση της Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης του Άξονα Προτεραιότητας  Τεχνική Υποστήριξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά 7 εκ. ευρώ.


Οι παραπάνω πόροι προήλθαν από τους υπόλοιπους άξονες του προγράμματος ως εξής:


Μείωση της Συγχρηματοδοτούμενης, Δημόσιας Δαπάνης  του Άξονα προτεραιότητας υποδομές προσπελασιμότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά 20 εκ. ευρώ.


Μείωση της  συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης του Άξονα προτεραιότητας αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα Ζωής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά 52 εκ. ευρώ».


Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένονται αντιδράσεις από τους Ηλείους για την ακολουθούμενη στο θέμα αυτό τακτική της Περιφέρειας, όπως ανέφεραν στο patrisnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...