Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Νέα Μανωλάδα: Ξεσηκωμός χιλιάδων αλλοδαπών εργατών σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο (Νεότερη ενημέρωση 19:31) (photos & video)


antiratsΠραγματοποιήθηκαν χθες οι κινητοποιήσεις σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν φορείς της Ηλείας και της Αχαΐας στη Νέα Μανωλάδα.
antirats1antirastisantitatsisΙσχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά την κινητοποίηση, ενώ χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες αποτελούσαν την κεφαλή της πορείας.
Όλο το χθεσινό ρεπορτάζ ....
Νεότερη ενημέρωση 17.30

Στην Βάρδα έφτασε πριν από λίγο η πορεία.

Νεότερη ενημέρωση 19:31

Μετά την καθιστική διμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι αλλοδαποί εργάτες σε κοντινό σημείο στο Α.Τ. Βάρδας, στην είσοδο της πόλης από τη Ν. Μανωλάδα, αποχώρησαν και πάλι πίσω απο το σημείο που ξεκίνησαν.

Οι αλλοδαποί σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναζαν συνθήματα στη γλώσσα τους αλλά και κατά του ρατσισμού στα ελληνικά και κρατούσα πλακάτ κατά των Νεοναζί, της Τρόικας, του φασισμού και υπέρ της νομιμοποίησής τους.

Ολοκληρώθηκε η πορεία υπό αστυνομική επιτήρηση, αλλά χωρίς παρατράγουδα.

Έκαψαν πανό του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Μανωλάδα!

Τη νύχτα του Σαββάτου "άγνωστοι" έκαψαν πανό που είχε αναρτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Μανωλάδα, με το σύνθημα "Όχι στην ανασφάλιστη - μαύρη εργασία". Πληροφορούμε τους τραμπούκους ότι ματαιοπονούν. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει την πλειοψηφία της κοινωνίας που υποφέρει από τα μνημόνια της εγχώριας και της ξένης τρόικας. Δεν τους φοβόμαστε. Η οργή του λαού μας θα τσακίσει το φασισμό.

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ηλείας

δείτε φωτό  και video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...