Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ηλεία: Εδραιώνονται οι καλοκαιρινές συνθήκες - Πρώτα στοιχεία για το Πάσχα – αναλυτική πρόγνωση


pasxaΣτους 30 βαθμούς Κελσίου ανήλθε ο υδράργυρος την Παρασκευή 26/4 στην Ηλεία, όπως άλλωστε περιμέναμε και σας είχαμε ενημερώσει
από την περασμένη Δευτέρα 22/4 για αυτή την εξέλιξη μέσω των τακτικών αναλυτικών προγνώσεων εδώ στο ilialive.gr.

Οι θερμοκρασίες αυτές αποτελούν ρεκόρ πενταετίας Απριλίου. Από το 2008 που αναπτύχθηκε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, δεν είχαν καταγραφεί τον Απρίλιο θερμοκρασίες ίσες ή μεγαλύτερες των 30 βαθμών Κελσίου!
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η απότομη και αρκετά πρόωρη αυτή μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι φαίνεται να εδραιώνεται. Έτσι,  καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε άκρως για την εποχή καλοκαιρινές τιμές με τον υδράργυρο στους 31 με 32 και πιθανόν έως 33 βαθμούς Κελσίου!

Το ενδιαφέρον όλων φυσικά εστιάζεται στο τι καιρό περιμένουμε το Πάσχα (;). Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα, σχετικά, αξιόπιστα στοιχεία, θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογες καιρικές συνθήκες, με πιθανή μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας ανήμερα το Πάσχα.
Επίσης, δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές μπόρες, ωστόσο δεν μπορούμε να δώσουμε βάση σε αυτά τα στοιχεία, καθώς είναι πολύ νωρίς προγνωστικά για να δούμε αν θα υπάρξουν συνθήκες αστάθειας με τις γνωστές καλοκαιρινές μπόρες στα ορεινά. 

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Την Μ.Δευτέρα 29/4 και Μ.Τρίτη 30/4, περιμένουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, το πρωί στους 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 30 με 31oC, πιθανόν τοπικά 32οC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί. Θαλάσσια αύρα στα παράκτια τις θερμές ώρες.

Την Μ.Τετάρτη 1/5 και Μ.Πέμπτη 2/5, περιμένουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, το πρωί στους 17 με 18oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 31 με 32oC, πιθανόν τοπικά 33οC στα πεδινά, 27 με 28oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί. Θαλάσσια αύρα στα παράκτια τις θερμές ώρες.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...