Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ηλεία: Κλέβουν... και τις βρύσες στο κοιμητήριο Γαστούνης!


Σε καθημερινό εφιάλτη έχουν μετατραπεί για τους κατοίκους και τους ιερείς της Γαστούνης οι...
επισκέψεις των «κυνηγών του χαλκού» στο κοιμητήριο της πόλης. Κάθε μέρα, ολοένα και περισσότερα μνήματα «ξημερώνονται» χωρίς τα καντήλια τους, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει να κάνουν «φτερά» ακόμα και οι σταυροί ή τα χάλκινα διακοσμητικά χερούλια.
Tην Παρασκευή ωστόσο τα ξημερώματα, οι άγνωστοι διαρρήκτες ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, καθώς έκλεψαν τους σωλήνες από τις βρύσες του κοιμητηρίου, με αποτέλεσμα μέχρι το πρωί να έχει μετατραπεί σε λίμνη!
«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κάθε πρωί επισκευάζουμε τις ζημιές και το βράδυ ξαναγίνονται» είπε στο patrisnews ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας της Καθολικής π.Ανδρέας Καρνέζος και συνέχισε: «Απόψε το βράδυ έσπασαν τις βρύσες για να πάρουν τις χάλκινες σωλήνες και όταν πήγα το πρωί, το κοιμητήριο είχε πλημμυρίσει. Εκτός από τα καντήλια και τα θυμιατά έχουν αρχίσει τώρα να κλέβουν τους χάλκινους σταυρούς και τα χερούλια. (...) Στο κήρυγμά μου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, καλώ τους ανθρώπους που έχουν κάποιο πρόβλημα να έρθουν και θα βρούμε έναν τρόπο να τους βοηθήσουμε. Και για να λέμε την αλήθεια, αυτή η λύση θα συνέφερε καλύτερα από τις επισκευές που είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε τώρα κάθε μέρα».
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
 patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...