Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Για κακούργημα ο Παπακωνσταντίνου

Κατηγορείται και για το αδίκημα της απιστίας


 
Ο κύβος ερρίφθη για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς σήμερα Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί συμπληρωματική πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην Ολομέλεια της Βουλής και μέσω αυτής να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Την ίδια ώρα, στην επιτροπή έφτασαν έγγραφα απο τους οικονομικούς εισαγγελείς, που δείχνουν ποιοι απο τους μεγαλοκαταθέτες τις HCBS ωφελήθηκαν απο την ευνοϊκή ρύθμιση του Παπακωνσταντίνου και επαναπάτρισαν τα χρήματά τους.

Όπως ήδη έχει αποκαλύψει το protothema.gr και το «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει ήδη συντάξει το νομικό κείμενο το οποίο θα εξηγεί ότι λόγω των νέων εγγράφων που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές -και αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε με επίσημες διαδικασίες το CD- πρέπει να προστεθεί το αδίκημα της απιστίας.

Η πρόταση έχει ήδη κοινοποιηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, προκειμένου να συνοδευτεί από τον απαραίτητο αριθμό βουλευτικών υπογραφών (σ.σ. απαιτούνται τουλάχιστον 30 υπογραφές), ενώ πιθανότατα θα αναζητηθούν υπογραφές και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Υπο αυτά τα δεδομένα, τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στην Ολομέλεια -ορισμένοι αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει και την ερχόμενη Πέμπτη- και στο τέλος θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία.

Να σημειωθεί πως και σε αυτή τη διαδικασία ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...