Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ηλεία: "Τελειώνουν" τις καντίνες στις παραλίες ; - Διάταξη για ομπρέλες και ξαπλώστρες


kantinesΤέλος, στην τοποθέτηση καντινών στις παραλίες της Ηλείας, αναμένεται να δώσει η νέα τροποποίηση- διόρθωση στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών
και Οικονομικών- που ήδη είχε καθυστερήσει-  ύστερα από το έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας (!) και βάσει του οποίου όπως αναφέρει υγειονομική διάταξη απαγορεύεται ρητά η ανάπτυξη ομπρελών, ξαπλώστρων και τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καντινών στις παραλίες! 


Απόφαση που βάσει του εγγράφου έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί από το 2010!
Η αρνητική αυτή εξέλιξη, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από όλους όσους, όλο αυτό το διάστημα περίμεναν υπομονετικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προκήρυξη της εκμίσθωσης των 13 χώρων που έχει χωροθετήσει ο Δήμος Πύργου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, η προγραμματισμένη για χθες το πρωί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που είχε ως μοναδικό θέμα την κατάρτιση των όρων της διακήρυξης για την εκμίσθωση των 13 χώρων στον αιγιαλό και την παραλία που είχαν χωροθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναβλήθηκε.

«Αναβάλαμε την συνεδρίαση καθώς προέκυψε μία νέα εξέλιξη σε σχέση με την ΚΥΑ που μας έχει κοινοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών και βάση της οποία θα γίνονταν η κατάρτιση των όρων της διακήρυξης. Όπως μας ενημέρωσαν σήμερα από το Υπουργείου Οικονομικών, τους κοινοποιήθηκε έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας με το οποίο αναφέρεται ρητά ότι έμπροσθεν των καντινών δεν μπορούν να αναπτυχθούν ομπρέλες, καρέκλες, καθίσματα και άλλα τέτοια είδη.

Μάλιστα ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό βάση της προαναφερόμενης ΚΥΑ καθώς όπου υπάρχει καντίνα και όπου έχει χωροθετηθεί καντίνα, έμπροσθεν αυτών δεν μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες ή οτιδήποτε άλλο. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναβλήθηκε η οικονομική επιτροπή και θα υπάρξει νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τι μέλη γενέσθαι».

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι για το ίδιο θέμα, κοινοποιήθηκε και εξώδικο στο Δήμο Πύργου με δικαστικό Επιμελητή, από καταστηματάρχες οι οποίοι ζητούν με τη σειρά τους να μην προχωρήσουν στον διαγωνισμό, επικαλούμενοι λόγους που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των καντινών.
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...