Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ηλεία: Φυτεία "επιστήμη" - Τα χασισόδεντρα μέσα στη ντουλάπα - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και photos (Νεότερη ενημέρωση 17:56)


xasis1Μπροστά σε μια "πρότυπη" φυτεία χασίς μέσα σε ντουλάπα, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στην περιοχή Συκιά στο Κατάκολο.
xasis2
xasis3
xasis4Στην επιχείρηση που έγινε στο σπίτι ατόμου που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 92 δενδρύλλια που και ποτίζονταν και είχαν το απαραίτητο φως για την ανάπτυξή του μέσα σε ντουλάπες. Οι αστυνομικοί βρήκαν και άλλα ναρκωτικά τόσο στο ίδιο σπίτι, όσο και στη μόνιμη κατοικία του δράστη στον Πύργο. Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη και ο αδερφός του για κατοχή.

Ο 38χρονος δράστης εντοπίστηκε στο σπίτι που διαθέτει στην περιοχή της Συκιάς και οι αστυνομικοί εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο είχε «στήσει» τη φυτεία χασίς, εσωτερικού χώρου, ώστε να μη δίνει στόχο στα αδιάκριτα βλέμματα, αν και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εντοπίστηκαν και κάποια φυτά στον εξωτερικό χώρο. Συνολικά 92 δενδρύλλια εντόπισαν οι αστυνομικοί, ενώ ακόμα βρήκαν 19,6 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, 330 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων, και εφτά δισκία μεθαδόνης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 38χρονου στον Πύργο, όπου εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα 1,9 γραμμάρια χασίς και στην κατοχή του 33χρονου αδερφού του τρία ταβόρ, 2,3 και 5,3 γραμμάρια χασίς σε μια συσκευασία και ένα βάζο.

Οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ηλείας.

Νεότερη ενημέρωση 17:56

Συνελήφθησαν χθες (9-5-2013) το πρωί, στο Κατάκολο και στον Πύργο  Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, αδέρφια, ηλικίας 37 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ενήργησαν έρευνα σε εξοχική κατοικία του 37χρονου στο Κατάκολο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, στην αυλή και στην βεράντα του σπιτιού, 19 φυτά κάνναβης.

Στη συνέχεια σε υπνοδωμάτια της οικίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα 73 φυτά, σε «υδροπονικές»  καλλιέργειες, για την ανάπτυξη των οποίων ο 37χρονος χρησιμοποιούσε, δύο ειδικές συσκευές ψεκασμού, τρεις λαμπτήρες πυρακτώσεως και ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο.

Επίσης κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 19,2 γραμμαρίων, μία συσκευασία με αποσπάσματα κάνναβης βάρους 225 γραμμαρίων, κλαδιά κάνναβης με φούντα τοποθετημένα για αποξήρανση  βάρους 105 γραμμαρίων καθώς και επτά δισκία μεθαδόνης,

Στην κατοχή του 37χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε οικία του συλληφθέντα στον Πύργο, εντοπίστηκε ο 33χρονος αδερφός του, ο οποίος συνελήφθη επίσης καθότι σε έρευνα που ακολούθησε στην στο σπίτι οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλες δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 7,6 γραμμαρίων καθώς και τρία δισκία ΤAVOR.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ τα φυτά εκριζώθηκαν.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...