Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«Με 51 πόντους δεν κερδίζεις»



«Με 51 πόντους δεν κερδίζεις»Γιώργος Μπαρτζώκας: Κάναμε πάρα πολλά λάθη

Η πολύ φτωχή επιθετική συγκομιδή, απόρροια της νευρικότητας των παικτών του, ήταν η βασική αιτία της ήττας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ήταν λογικό να είμαστε νευρικοί, αλλά ήμασταν σε υπερβολικό βαθμό. Ήμασταν φοβερά βιαστικοί και όσο περνούσε ο χρόνος οι αποφάσεις μας ήταν υπό μεγαλύτερο καθεστώς πίεσης. Ήταν κλασικό ματς που ο αντίπαλος έρχεται με αυτοπεποίθηση και την τονώνει στη διάρκεια του ματς. Η απουσία του Λο μείωσε σημαντικά το rotation στους περιφερειακούς, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχαμε καλή εκτέλεση από τους γκαρντ. Το ποσοστό στα τρίποντα φυσικά ήταν πάρα πολύ μικρό, ενώ χάσαμε δέκα βολές στο γήπεδό μας και χάσαμε έξι λέι απ. Έτσι δεν μπορέσαμε να είχαμε αξιώσεις. Με 51 πόντους εντός έδρας δεν κερδίζεις... Κάποια στιγμή κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στο μηδέν για έξι λεπτά, αλλά σπάσαμε τα καλάθια στα σουτ με παίκτες όπως ο Σλούκας. Ήμασταν διστακτικοί στην κυκλοφορία της μπάλας και πήραμε σουτ επειδή αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, απόρροια της νευρικότητας», τόνισε.

Όσο για το επόμενο ματς, είπε:
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντάξουμε τον Λο στο rotation της ομάδας, να πάμε να κάνουμε ένα καλύτερο ματς αποσκοπώντας στη νίκη. Σε αυτά τα ματς έχει σημασία η διαχείριση των συναισθημάτων».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στην ομάδα. «Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θέλω να τους ευχαριστήσω. Αυτά τα παιδιά το αξίζουν για όσα έχουν καταφέρει με όλες αυτές τις συνθήκες. Παίξαμε σήμερα χωρίς τον Μάντζαρη και τον Λο. Αντικειμενικά και χωρίς διάθεση για δικαιολογίες ίσως ο κόσμος καταλαβαίνει και χειροκροτεί την ομάδα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία τονίζοντας: «Επειδή ξέρετε ότι δεν μιλάω για τη διαιτησία, δεν θέλω να πω τίποτα».

Πάντως άφησε αιχμές για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους ντόπινγκ. «Πριν παιχτεί μπάσκετ έγιναν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν μια κατάσταση, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...