Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η... ανάσταση του Λάζαρου! “Απέδρασε” απ'την Λιθουανία η Εθνική


Αποστολή... εξετελέσθη. Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Γαλανόλευκη, η Εθνική δεν εντυπωσίασε, αλλά νίκησε με 1-0 την Λιθουανία στο Βίλνιους και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα


Σημαντικότατο βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014 έκανε η εθνική Ελλάδας με τη νίκη της, 1-0, επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους.

Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 20ο λεπτό χάρισε το «τρίποντο» στη Γαλανόλευκη, η οποία μετά την ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν πήρε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τους Σλοβάκους στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Εθνική ήταν κακή στο πρώτο δεκάλεπτο αφού δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους για να αναπτυχθεί. Απ' την άλλη, οι Λιθουανοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού,στέκονταν καλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να φτάσουν στην εστία του Καρνέζη με σέντρες.

Όσο περνούσαν τα λεπτά και οι διεθνείς συνήθιζαν και τον αγωνιστικό χώρο και στο 20', στην πρώτη και μοναδική τους καλή ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου. Ο μέσος της Μπολόνια πέτυχε έτσι το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος στη δέκατη του συμμετοχή, ανοίγοντας έτσι λογαριασμό.

Παρά το τέρμα αυτό, η Γαλανόλευκη δεν συνέχισε επιθετικά, για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα και να “καθαρίσει” την αναμέτρηση, αφού προτίμησε να κοιτάξει περισσότερο την άμυνα της, την ώρα που η μεσαία της γραμμή έδειχνε να μην λειτουργεί καλά (Μανιάτης Κατσουράνης και Καραγκούνης δεν κατάφερε να... δώσει πολλά).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Εθνική να πιέζει ψηλά και να... ακουμπά το 2-0, όταν ο Γκέκας έπιασε στο 49 κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Ζούμπας έδιωξε σε κόρνερ. Ο Έλληνας επιθετικός στάθηκε όμως άτυχος στην συνέχεια, αφού υπέστη τράβηγμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Σάντος έβαλε στην συνέχεια τον Σαμαρά στην κορυφή, τον Λάζαρο αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά σε μια προσπάθεια να αλλάξει ρυθμό στην επίθεση.

Το παιχνίδι όμως συνέχισε να μην είναι φτωχό ποιοτικά, αφού η Γαλανόλευκη οπισθοχώρησε, με τους Λιθουανούς να ασκούν πίεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ευκαιρία του Σαμαρά στο 81' αφύπνισε τους διεθνείς, που στην συνέχεια μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή των Λιθουανών και είχαν μάλιστα και δοκάρι στο 89' με τον Σαλπιγγίδη.

Η βαθμολογία

1. Βοσνία 16
2. Ελλάδα 13
3. Σλοβακία 9
4. Λιθουανία 5
5. Λετονία 4
6. Λιχτενστάιν 2

Η επόμενη αγωνιστική (6 Σεπτεμβρίου)
Λιχτενστάιν - Ελλάδα
Βοσνία - Σλοβακία
Λετονία - Λιθουανία
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...