Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πύργος: Παραμένουν χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες


 
Ακόμα χωρίς την παρουσία ναυαγοσωστών είναι οι παραλίες του δήμου Πύργου, καθώς όπως φαίνεται η διαδικασία για την πρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο συρτάρι του ΑΣΕΠ, με την αρμόδια υπηρεσία να μην έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην πολυπόθητη υπογραφή του εγγράφου που θα εγκρίνει τη διαδικασία πρόσληψης ατόμων για τις παραλίες του δήμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Πύργου έχει από τον περασμένο Μάιο αποστείλει τα σημεία εκείνα που είναι πολυσύχναστα και προτίθεται να εγκαταστήσει ναυαγοσωστικούς πύργους και κατ’ επέκταση να τοποθετήσει ναυαγοσώστες για την ασφάλεια των λουομένων, με την αρμόδια υπηρεσία του ΑΣΕΠ να μην έχει δώσει μέχρι σήμερα καμία απάντηση για την έγκριση των διαδικασιών που αφορούν στην πρόσληψη των ατόμων που χρειάζονται.

Όπως αναφέρουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, η παρουσία των ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες θα έπρεπε ήδη να υπάρχει από τα μέσα Ιουνίου, καθώς αρκετός κόσμος έχει ξεκινήσει τα μπάνια του, με δεδομένη μάλιστα και την άνοδο της θερμοκρασίας που πλέον οδηγεί τους περισσότερους στις παραλίες.

Όπως επεσήμαναν στο patrisnews.com στελέχη του δήμου Πύργου, η διαδικασία έχει «κολλήσει» εδώ και έναν ολόκληρο μήνα, ενώ από την έγκριση των θέσεων και μετά απαιτείται ένα αρκετά μεγάλο διάστημα έτσι ώστε να προκηρυχθούν οι θέσεις των ναυαγοσωστών και τελικά να προσληφθούν τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμος του Πύργου, σύμφωνα με πηγές, έχει ζητήσει έγκριση από τον ΑΣΕΠ για τρεις θέσεις ναυαγοσωστών και συγκεκριμένα στις παραλίες της Σπιάντζας, του Αγίου Ανδρέα και του Λεβεντοχωρίου, οι οποίες θεωρούνται πολυσύχναστες κάθε καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...