Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πύργος: «Xάνουν» το εξάμηνο οι φοιτητές του ΤΕΙ!

 

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στη φοιτητική κοινότητα του ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ Πύργου, καθώς το συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να διακόψει το διδακτικό έργο στο ΤΕΙ, με την αιτιολογία ότι δεν συμπληρώνονται τα απαιτούμενα εβδομαδιαία μαθήματα στα χρονικά όρια που είχαν τεθεί όταν άνοιξε ξανά το ΤΕΙ μετά τη λήξη της κατάληψης από τους σπουδαστές.

Η επίσημη ανακοίνωση:


«Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 114/21-6-2013 έγγραφο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Συμβούλιο του ΤΕΙ στην αριθμ. 20/13-6-2013 Συνεδρίαση του αποφάσισε την διακοπή παροχής διδακτικού έργου στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ καθόσον δεν δύναται να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα από τον Ν. 4009/2001 (άρθρο 33, παρ. 5) 13 εβδομαδιαία μαθήματα στα χρονικά όρια και προδιαγραφές που είχε ορίσει το Συμβούλιο στην 14/9-5-2013 Συνεδρίαση του όπως επικαιροποιήθηκε στο 18/3-6-2013 Πρακτικό του Συμβουλίου (μέχρι 5/7 και από 26/8 - 20/9)».


Υπενθυμίζεται πως είχε αποφασιστεί από τη διοίκηση του τότε ΤΕΙ Πατρών (νυν Δυτικής Ελλάδας) να γίνουν μαθήματα έως τις 5 Ιουλίου και ακολούθως να διεξαχθεί το φθινόπωρο «διπλή» εξεταστική.
Ωστόσο, τα δεδομένα ανατρέπονται, με συνέπεια την «απώλεια» του εξαμήνου.
Αιφνιδιασμένοι οι σπουδαστές – Aιχμές για την κατάληψη


Το άκουσμα της είδησης αιφνιδίασε αρχικά τους φοιτητές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, η πλειονότητα είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν παράταση του διδακτικού έργου, προκειμένου να «σωθεί» το εξάμηνο.
Επίσης, φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου δεν παρέλειψαν να αφήσουν αιχμές για τους πρωτεργάτες της κατάληψης, αναφέροντας στην εφ.Πατρίς ότι είχαν εγκαίρως επισημάνει τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο, αλλά οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα τις συνέπειες να τις υφίσταται τώρα το σύνολο των φοιτητών.

Εκλογή νέου ΔΣ
Στο περιθώριο των νέων εξελίξεων, χθες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Πύργου. Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο σπουδαστής Βασίλης Σφήνας, από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο οποίος διαδέχεται τον Βασίλη Στεργίου από την ΠΚΣ.
Η σύνθεση του νέου επταμελούς ΔΣ
Πρόεδρος: Σφήνας Βασίλης (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)
Αντιπρόεδρος: Σπαθάρα Άννα (ΠΚΣ)
Γραμματέας: Ιγνάτιος Μαρίνος (ΑΡΕΝ)
Ταμίας: Λαβόνε Εύα (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)
Μέλη:
Μαρίνη Χριστίνα (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)
Στεργίου Βασίλης (ΠΚΣ)
Κατσίκα Ελευθερία (ΠΚΣ)
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...