Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου Κυλλήνης ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ....???


Ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από μέλος του απερχόμενου  ΔΣ του συλλόγου του χωριού μας μάθαμε και κάναμε γνωστό ,όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ,ότι την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου το παλαιό ΔΣ του συλλόγου του χωριού μας είναι έτοιμο να δώσει την σκυτάλη σε άλλα άτομα ίσως και γνώριμα από το παλαιό ΔΣ και να συνεχίσει τον σκοπό που έχουν όλοι οι σύλλογοι .
Σκοπός που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ..

Οι στόχοι των συλλόγων είναι η προσπάθεια ανθρώπων νέων που είναι το μέλλον των μικρών κοινοτήτων με την απαραίτητη συμβολή των ωριμοτέρων και μεγαλύτερων να κάνουν ότι καλύτερο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας , την βοήθεια στον συνάνθρωπο μας , την υπενθύμιση της ιστορίας κάθε τόπου ,την αναβίωση των εθίμων και πολλά άλλα .
Η προσπάθεια όμως αυτή δεν θα είναι μόνο από τα μέλη του ΔΣ υποχρέωση όλων των κατοίκων και φίλων του συλλόγου είναι  να δυναμώσει  την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων με προσωπική εργασία και οικονομική ενίσχυση .
Κακά τα ψέματα χωρίς οικονομική κυρίως ενίσχυση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του συλλόγου και σημαντικοί αρωγοί της προσπάθειας αυτής είμαστε εμείς ως απλά μέλη ,οι βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τους φίλους του συλλόγου .
Οι δύσκολες εποχές που ζούμε είναι ορατές και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα περνάει ο καθένας μας ...Ο σύλλογος όμως αρκετές φορές είναι αυτός που βοηθά τους αδυνάτους όσο μπορεί και κυρίως όταν μπορεί .
Ο σύλλογος είναι αυτός που δουλεύει για την διασκέδαση με διάφορες εκδηλώσεις και ας παρεξηγείται πολλές φορές ότι {{;Κονόμησε ο σύλλογος}}
Ο σύλλογος δεν κονομάει ...μαζεύει χρήματα και κάνει πολλά πράγματα για το χωριό για τα σχολεία για την κοινότητα για την βοήθεια των συχωριανών .
Ο σύλλογος μαζεύει τα χρήματα που δίνουμε εμείς για κάθε καλό σκοπό που κρίνει απαραίτητο να γίνει ...
Συγκεκριμένα ας θυμηθούμε μερικά από αυτά που κάνει ο σύλλογος ..

Πληρώνει την δασκάλα χορού (όχι εξ ολοκλήρου ) για να διδάξει στα Νιχωριτόπουλα πατροπαράδοτους χορούς ...Μήπως δεν είναι καλό τα παιδιά μας να μάθουν τους χορούς της πατρίδας μας ?

Πληρώνει τα έξοδα του Νεοχωρίτικου καρναβαλιού κάθε αποκριά  ...Μήπως κανείς έχει αντίρρηση ,ότι κάθε χρονιά το καρναβάλι μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει καλύτερο ?

Κάθε Πάσχα προσφέρει υλικά αγαθά σε αδύνατες οικονομικά οικογένειες ..Μήπως έχει κανείς αντίρρηση ότι και οι δύο σύλλογοι του χωριού μας και ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου  και ο σύλλογος Νεοχωρίτων Αθήνας κάθε Πάσχα δίνουν τρόφιμα σε οικογένειες που συναντούν δυσκολίες?
 Την Δευτέρα του Πάσχα ποιος διοργανώνει  γλέντι με αρνιά στην σούβλα κρασί και όλα αυτά δωρεάν ????? 
 Στο πανηγύρι του χωριού μας ποιος δουλεύει και με τι αντίτιμο ...? Τα μέλη του συλλόγου και μάλιστα όχι όλα και χωρίς την παραμικρή αμοιβή ...!!!!

Η αμοιβή τους είναι η ευχαρίστηση των συχωριανών  και η οικονομική ενίσχυση που θα έχουν από το πανηγύρι για να μπορέσουν να συνεχίσουν το αξιοθαύμαστο έργο τους .
Όλα αυτά ποιος τα διοργανώνει και ποιος κουράζεται
Τα μέλη του  Πολιτιστικού  συλλόγου του χωριού μας!!!!!!!!!!
 Και πόσα άλλα κάνει ο σύλλογος αλλά δεν τα βλέπουμε ...Το θέμα δεν είναι να πουν <<Να εμείς βοηθάμε >> αυτό που έχει σημασία είναι η βοήθεια που δίνει .
Παρ' όλα αυτά όμως κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι να κάνουν ΚΡΙΤΙΚΗ και μάλιστα άσχημη και χωρίς σημασία . 
Ναι όντως λάθη από ορισμένα άτομα  θα γίνουν αλλά όπως μου είπε και έμενα ένας συχωριανός μας 
<<ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ >>.
Λάθη και μάλιστα σημαντικά που δεν πρέπει να γίνουν και είναι ανεπίτρεπτα γίνονται από ευτυχώς λίγα άτομα .Αυτό που πρέπει να κάνει ο σύλλογος είναι να περιορίσει αυτά τα άτομα ..γιατί όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια ...
Την Κυριακή 9/6/13 καλούνται όλοι οι Νιχωρίτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια ..

http://neohorikillinis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8108.html
 
Ο σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται ...Αν είμαστε απόντες δυστυχώς χάσαμε !!!!
Γιαυτό λοιπόν η μεγάλη συμμετοχή θα έχει μεγάλη ανταλλαγή απόψεων και οι ιδέες θα βοηθήσουν να διορθωθούν τα λάθη των παρελθόντων ετών ..αν υπήρχαν !
Κάντε το όνειρο των νέων παιδιών πραγματικότητα .Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διάθεση και πολύ φιλότιμο ..Το χωριό μας έχει άξιους ανθρώπους που έχουν όραμα και ελπίδες ...μην τους κόψουμε τα φτερά και μην τους ωθήσουμε στην αδιαφορία ..
Η μεγάλη συμμετοχή θα έχει ως αποτέλεσμα την αισιοδοξία για την σωστή λειτουργία του συλλόγου και την συνέχιση αυτών που γίνονται από το σύλλογο τόσα χρόνια και δεν είναι λίγα ..
Βοηθήστε με την παρουσία σας ,την ψήφο , και την οικονομική ενίσχυση σας για την πραγματοποίηση όλων αυτών που θέλουν αρκετά άτομα από το χωριό μας να κάνουν .
Μια μικρή συμμετοχή στην γενική συνέλευση και στις εκλογές εγκυμονεί κινδύνους διάλυσης και μετά η αδιαφορία θα έχει τον πρώτο λόγο ...
Το ΝΙΧΩΡΙ ΜΑΣ έχει ανάγκη την ύπαρξη του συλλόγου έχει ανάγκη την παρουσία μας την υποψηφιότητά μας την δύναμή μας ...
Η αφάνεια του χωριού μας ανήκει στο παρελθόν ...Το μέλλον  ανήκει στο χωριό μας και στους συχωριανού μας.
Πάμε μπροστά χωρίς μίση ,ενδοιασμούς, πάθη και ότι άλλο αρνητικό !!! 
Βοηθάμε τον σύλλογο Βοηθάμε το χωριό μας ...
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 9/6/13 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΔΣ 
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ...
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ,Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ  ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...