Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Υπουργείο Οικονομικών: Έγινε λάθος με το χαράτσι στους κοινόχρηστους χώρους σε 130.000 λογαριασμούς ρεύματος


xaratsiΟύτε ένα, ούτε δύο, αλλά 130.000 λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κοινόχρηστων χώρων οι οποίοι έχουν
επιβαρυνθεί λανθασμένα με Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) έχουν εκδοθεί από τη ΔΕΗ.
Αν και ο νόμος 4152/2013 προβλέπει ρητά την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, κάτι που ίσχυε και για το ΕΕΤΗΔΕ, λόγω λανθασμένων πιστοποιητικών απαλλαγής από τους δήμους υπολογίστηκε ΕΕΤΑ και στους λογαριασμούς ρεύματος κοινόχρηστων χώρων χιλιάδων πολυκατοικιών σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρουν "Τα Νέα".
Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, οι χρεώσεις του ΕΕΤΑ γίνονται με βάση τα στοιχεία που αποστέλλουν οι δήμοι στον Διαχειριστή του Δικτύου, χωρίς καμία παρέμβαση της Επιχείρησης ή των άλλων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας· δηλαδή, τα όποια λάθη δεν οφείλονται στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, αλλά στους δήμους.
Μάλιστα, οι επίμαχοι λογαριασμοί ρεύματος, εκτός από το ΕΕΤΑ, βαρύνονται και με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), ενώ βάσει του νόμου οι κοινόχρηστοι χώροι απαλλάσσονται και από τους δύο αυτούς φόρους.
Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από δημοσιεύματα αναγνώρισε χθες ότι υπάρχουν περιπτώσεις που σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί ΕΕΤΑ για κοινόχρηστους χώρους και ανακοίνωσε πως έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ σε πρώτη φάση θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις εν λόγω περιπτώσεις. Για όσους ήδη έχουν λάβει λογαριασμό με ΕΕΤΑ για τους κοινόχρηστους χώρους θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό.
Όσοι δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό κοινοχρήστων θα μπορούν να τον εξοφλήσουν χωρίς να καταβάλουν το ΕΕΤΑ.
 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...