Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

320 νέα στελέχη θα προσλάβει το Λιμενικό


Στην πρόσληψη 320 νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή αναμένεται να προχωρήσει εντός του Αυγούστου το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες προσλήψεις θα αφορούν Αξιωματικούς αλλά και Λιμενοφύλακες, ενώ ο πρώτος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα και θα αφορά 80 δόκιμους σημαιοφόρους.
Ηδη μιλώντας στη Βουλή ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η θωράκιση του Αιγαίου αποτελεί κυβερνητική επιλογή και παρά τις οικονομικές δυσκολίες το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα κάνει προσλήψεις.
Τρεις διαγωνισμοί
Οι 80 δόκιμοι Σημαιοφόροι που θα προσληφθούν στο Λιμενικό Σώμα θα περάσουν από γραπτές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.
Από αυτούς, οι 48 θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, οι 16 διπλωματούχοι πλοίαρχοι ή μηχανικοί των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και οι υπόλοιποι 16 θα είναι πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών.
Στη διαδικασία θα συμμετέχουν πτυχιούχοι που δεν έχουν υπερβεί το 27o έτος της ηλικίας τους, έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1.70μ. και οι γυναίκες 1.60μ. και διαθέτουν καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς με θέματα πλήρους ανάπτυξης στα κοινά μαθήματα: Ελληνικά, Εκθεση Ιδεών, Στοιχεία Ναυτικού Δικαίου και Διοικητικό Δίκαιο, ενώ η εξέταση περιλαμβάνει και ειδικά μαθήματα όπως: Ποινικό Δίκαιο, Βασικές Αρχές Οικονομίας, Ανώτερα Μαθηματικά, Φυσική, Ναυτιλία, Ναυπηγική, ΜΕΚ, ανάλογα με το πτυχίο των εξεταζομένων.
Οι αθλητικές δοκιμασίες, τέλος, θα περιλαμβάνουν μόνο ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μία προσπάθεια).
Υπό κατάρτιση είναι η προκήρυξη κατάταξης περίπου 60 Υπαξιωματικών (ανδρών και γυναικών) στο Λιμενικό Σώμα, που αφορά αποφοίτους ΑΕΙ, κυρίως οικονομικών σχολών, Νομικής, τμημάτων του Πολυτεχνείου (π.χ. Ναυπηγών) αλλά και Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψηφίους είναι η καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, ενώ ως όριο ηλικίας αναμένεται να θεσπιστεί το 28ο έτος.
Τέλος, υπάρχει αίτημα για την κατάταξη περίπου 180 δόκιμων Λιμενοφυλάκων, που αφορά υποψηφίους με Απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τριετούς φοίτησης για τα ημερήσια λύκεια, ή τετραετούς φοίτησης για τα εσπερινά λύκεια.
Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι Ελληνες πολίτες και να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60μ. Απαραίτητη θεωρείται η γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής).
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...