Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ηλεία: Πως ο νεαρός θείος έσπρωξε τα δύο αδέρφια στο θάνατο


foniko2a
  • Ο 13χρονος θείος τους έριξε στο κανάλι τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία

  • Ζήλευε την αγάπη που τους έδειχναν ο πατέρας και η αδερφή του

Απίστευτη είναι η τροπή που έλαβε η υπόθεση του πνιγμού των δύο αδερφών από τη Βουλγαρία, στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του ποταμού Αλφειού στο Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από την εκδοχή του ατυχήματος φτάσαμε στο διπλό έγκλημα, αφού οι Αρχές ερευνώντας στοιχεία και ευρήματα, οδηγήθηκαν στον 13χρονο θείο των δύο παιδιών. Ο νεαρός, αδερφός της μητέρας τους, τα έσπρωξε στο κανάλι οδηγώντας τα στο θάνατο, γιατί ζήλευε όπως υποστήριξε, την αγάπη που γνώριζαν ο 7χρονος Ιβάν και ο 4χρονος Ντίνκο, από την αδερφή του και τον πατέρα του. Το τραγικό μυστικό γνώριζε και ο παππούς των δύο παιδιών και πατέρας του δράστη το ίδιο βράδυ που συνέβη το κακό, χωρίς όμως να  το αποκαλύψει στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Α.Τ. Πελοπίου, εξιχνίασαν άμεσα και το δεύτερο έγκλημα που συγκλονίζει την Ηλεία, μετά το μακελειό με τους τσιγγάνους στη Γαστούνη. Με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Δίπλα, στην Ασφάλεια συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία που είχαν για την υπόθεση. Ένα ρούχο, πουκάμισο που βρέθηκε μέσα στο κανάλι μαζί με τα δύο νεκρά παιδιά, οδήγησε στον 13χρονο δράστη.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν σε ποιον ανήκε αυτό το ρούχο και αποδείχθηκε πως ήταν του νεαρού θείου. Το είχε περασμένο στη μέση του όταν έσπρωξε τα δύο αδέρφια στο κανάλι και ο 4χρονος Ντίνκο ήταν αυτός που στην προσπάθειά του να κρατηθεί από κάπου, τράβηξε το πουκάμισο, όμως δεν τα κατάφερε.

Ο 13χρονος σύμφωνα με την Αστυνομία αναζητούσε νωρίτερα τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, από το σπίτι του παππού τους όπου είχαν πάει να πάρουν μια σακούλα με κρέας όπως τα είχαν  στείλει οι γονείς τους από το σπίτι τους  σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Συνάντησε τα δυο αδέλφια κατά την επιστροφή τους , συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, ώσπου  κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 7χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Αυτά εξήγησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κ. Δίπλα και τον διοικητή του Α.Τ. Πελοπίου κ. Κούλη, δίπλα του.

«Για την ανεύρεση των παιδιών, μετά την δήλωση της εξαφάνισης  τους στο Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, πραγματοποιήθηκαν  άμεσα ευρείες αναζητήσεις, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, την 6η Ε.Μ.Α.Κ. και τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και από προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού, με αποτέλεσμα χθες (σ.σ. προχθές) να βρεθούν νεκρά μέσα στη κοίτη του καναλιού. Μέσα στο κανάλι, παραπλεύρως των παιδιών, βρέθηκε το πουκάμισο που είχε ο 13χρονος δράστης τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό.

Από αυτό προσπάθησε να κρατηθεί το μικρότερο παιδί, όταν ο δράστης το έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Κατά την πορεία των ερευνών προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κίνητρο της πράξης του φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δυο ανιψιούς του» ανέφερε ο κ. Ανδρικόπουλος.

«Οι γονείς άφηναν υπονοούμενα για άλλο συγγενικό πρόσωπο, αλλά εμείς εξετάζαμε όλες τις περιπτώσεις. Όταν βρήκαμε το πουκάμισο αρχίσαμε να αναζητάμε αν ανήκει σε κάποιον από την οικογένεια. Παραδέχθηκε ο νεαρός πως το πουκάμισο ήταν δικό του και φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα. Το νερό του καναλιού, τα φύκια και άλλες συνθήκες συγκράτησαν τα δύο παιδιά.

Εξετάσαμε τον 13χρονο με τον πρέποντα σεβασμό για την παιδική ηλικία και κάποια στιγμή λύγισε και ομολόγησε. Ο πατέρας του 13χρονου και παππούς των δύο παιδιών γνώριζε τι είχε συμβεί καθώς το βράδυ της Τετάρτης ο νεαρός δεν άντεξε τις τύψεις και το είπε. Όμως ο πατέρας του 13χρονου δεν ενημέρωσε κανέναν» εξήγησε ο κ. Ανδρικόπουλος.
Ο 13χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...