Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Πως φτάσαμε στο μακελειό της Γαστούνης - Οι κατηγορούμενοι, οι ρόλοι, τα θύματα και οι σχέσεις μεταξύ τους


fonikoΒήμα – βήμα διερευνούν σε βάθος την υπόθεση του μακελειού της Γαστούνης οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα από τα οποία
τα τρία κατηγορούνται για τις δολοφονίες των τεσσάρων ομόφυλών τους, ενώ οι υπόλοιποι για την εμπλοκή τους στο μακελειό και τον τραυματισμό των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Ουσιαστικά η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί αν και εμπλέκονται αρκετά άτομα και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που εξετάζονται ξανά και ξανά και που οδήγησαν μέσα από την έρευνα στον εντοπισμό των δραστών και των επακριβών ρόλων που είχε ο καθένας εξ αυτών στην υπόθεση. Χθες το απόγευμα οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Μάλιστα σήμερα πρώτη θα οδηγηθεί στον Ανακριτή η μια από τις κατηγορούμενες, για να παρασταθεί στη συνέχεια στην κηδεία του συζύγου, του γιου και της κόρης της, που ήταν τα τρία θύματα της αιματηρής συμπλοκής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για την εμπλοκή τους στις δολοφονίες κατηγορούνται ένας 45χρονος και ένας 28χρονος από την Γαστούνη που ανήκουν στη μια οικογένεια και ένας 28χρονος από την Ανδραβίδα. Ακόμα εμπλέκονται στη συμπλοκή ένας 20χρονος, ένας 24χρονος, ένας 25χρονος και μια 22χρονη από τη Γαστούνη, καθώς επίσης η 47χρονη από την Ανδραβίδα σύζυγος και μητέρα των τριών εκ των θυμάτων.

Στη συμπλοκή σκοτώθηκαν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος του Σπυρίδωνα, 50 ετών από την Γαστούνη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι με πιστόλι, η Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου του Ηλία 31 ετών από την Γαστούνη, ο πατέρας της Ηλίας Παναγιωτόπουλος του Βασιλείου 50 ετώνκαι ο αδερφός της Παναγιωτόπουλος Γιώργος του Ηλία 26 ετών που διέμεναν στην Ανδραβίδα.

Η συμπλοκή οφείλεται σε διαφορές μεταξύ συμπέθερων. Λέγεται πως η οικογένεια από την Ανδραβίδα, μετέβη στη Γαστούνη για να πάρει πίσω την 31χρονη κόρη τους για λόγους που ερευνούνται. Του 45χρονου πρώτου κατηγορούμενου και του 50χρονου Ηλία Παναγιωτόπουλου. Έτσι η μια οικογένεια αυτή των δραστών, ξεκίνησε από την Ανδραβίδα για τη Γαστούνη ώστε να λυθούν οι διαφορές που υπήρχαν. Μαζί τους φέρονται να είχαν ένα πιστόλι και καδρόνια. Με καδρόνια και άλλα αντικείμενα φέρονται να βρέθηκαν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση και τα μέλη της δεύτερης οικογένειας από τη Γαστούνη, όπως και με την καραμπίνα, από τα πυρά της οποίας έπεσαν νεκρά τρία άτομα. Η συμπλοκή έγινε περίπου στις έξι το απόγευμα κοντά στα σπίτια της δεύτερης οικογένειας πίσω από το εργοστάσιο Πελαργός στη Γαστούνη. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος το ένα από τα θύματα μαζί με την 22χρονη κόρη του που βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής από το σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα, ως συγγενείς των δύο οικογενειών για να τους χωρίσουν, να τους ηρεμίσουν και να αποτρέψουν τον καβγά. Τελικά ο 50χρονος ήταν αυτός που δέχθηκε και τη σφαίρα στο κεφάλι από το πιστόλι και έπεσε νεκρός, από τον πρώτο 28χρονο δράστη από την Ανδραβίδα. Μετά από αυτό το γεγονός, η συμπλοκή γενικεύτηκε και ο 45χρονος εκ των δραστών από τη Γαστούνη, φέρεται να πήρε την καραμπίνα για να απαντήσει στο πρώτο φονικό. Έτσι από τα πυρά του έπεσαν νεκροί τα άλλα δύο από τα τρία θύματα, ενώ εξετάζεται αν ο ίδιος σκότωσε και το τρίτο θύμα, ή εμπλέκεται και σε πιο βαθμό ο τρίτος δράστης 28 ετών από τη Γαστούνη.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με επικεφαλής το διοικητή Κώστα Δίπλα, εξετάζουν με πολύ προσοχή την υπόθεση που έχει εξιχνιαστεί αλλά ερευνούν πολλές λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν την πορεία της υπόθεσης. Η εμπειρία της υπηρεσίας σε άλλες δολοφονίες στο παρελθόν αποδεικνύεται πολύτιμη σε αυτή την περίπτωση, αλλά και από περιπτώσεις συμπλοκών τσιγγάνων που συχνά συμβαίνουν στην περιοχή. Οι συλλήψεις έγιναν από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...