Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αμαλιάδα: Μπάτε σκύλοι . . . αλέστε και το παρεμπόριο καλά κρατεί!


laiki_amal

Η απουσία πλέον και της Δημοτικής Αστυνομίας αυξάνει τα προβλήματα στην λαϊκή αγορά.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση σχετικά με το φαινόμενο του παρεμπορίου στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, αφού έξω, αλλά και μέσα στο χώρο, οι παράνομοι πωλητές έχουν αυξηθεί, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος και εις βάρος βέβαια των νόμιμων πωλητών. Μετά την διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, ουσιαστικά σταμάτησαν και οι έλεγχοι που γίνονταν.

Πλέον στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, δεν διενεργείται κανένας έλεγχος, με συνέπεια το φαινόμενο του παρεμπορίου να έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των νόμιμων πωλητών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν άδειες, χρήση χώρου και ασφαλιστικές εισφορές με πολύ μεγάλη δυσκολία και κάποιοι άλλοι να αισχροκερδούν ανενόχλητοι.

Δεν πάει άλλο…
Την έντονη διαμαρτυρία του  για την διόγκωση του φαινομένου του παρεμπορίου εξέφρασε μιλώντας στην εφ. «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηλείας «Ο Άγιος Αθανάσιος» Μιχάλης Ανυφαντής: «Από την στιγμή που σταμάτησαν τους δημοτικούς αστυνομικούς, σταμάτησαν και οι όποιοι έλεγχοι γίνονταν στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας.

Η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Προβλήματα, παρεμπόριο μέσα και έξω, τσακωμοί και καμία υπηρεσία δεν υπάρχει για να ελέγξει. Ούτε τα κλιμάκια της Περιφέρειας, που είχαν αναγγείλει ότι θα διενεργούν ελέγχους δεν έχουν έρθει ούτε μια φορά.

Που είναι η Εφορία; Πως ζητούν χρήματα από τους νόμιμους και αδειούχους πωλητές και όχι από αυτούς που δεν διαθέτουν άδειες και από αυτούς που δεν πληρώνουν; Το ΣΔΟΕ είναι μια άγνωστη λέξη για την λαϊκή αγορά Αμαλιάδας…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανυφαντής.

Ότι το φαινόμενο του παρεμπορίου λόγω της απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας έχει παρουσιάσει αύξηση παραδέχεται και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηλείας «Ο Άγιος Χαράλαμπος» Στέφανος Τομαρόπουλος: «Το πρόβλημα σίγουρα έχει μεγαλώσει. Όμως μετά και από συνάντηση που είχα προ ημερών στο υπουργείο, μου είπαν ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα ενταχθούν με το νέο έτος στην Περιφέρεια. Όμως μέχρι τότε, το πρόβλημα θα μεγαλώνει.

Βέβαια, μπορεί και ο δήμος με μια διαπιστωτική πράξη να χρησιμοποιεί κάποιους υπαλλήλους για να κάνουν τους ελέγχους. Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», είπε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών – Παραγωγών  Λαϊκής Αγοράς «Αναγέννηση» Χρήστος Παναγόπουλος, επεσήμανε ότι είναι αρνητική εξέλιξη η μη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στην λαϊκή αγορά, προσθέτοντας ότι μπορεί ο δήμος και συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με την αστυνομία να προβαίνουν σε ελέγχους.

«Επίσης, εάν θέλουν οι τοπικοί «άρχοντες» μπορούν να χρησιμοποιούν υπαλλήλους, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με μια διαπιστωτική πράξη από την Περιφέρεια, ώστε να κάνουν αστυνόμευση του χώρου. Είναι κακό που λείπει η δημοτική αστυνομία, αλλά μπορούν να βρεθούν λύσεις για να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο και τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Πάντως, αναμένουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση διάλογο και στήριξη», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του θεσμού της λαϊκής αγοράς, λέγοντας: «Η λαϊκή αγορά είναι η επιβίωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επίσης, η λαϊκή αγορά, μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί και κατά κάποιο τρόπο και ψυχοθεραπευτικά. Ο κόσμος συναντιέται σε ένα χώρο, συζητά, ψωνίζει και παίρνει λίγο κουράγιο, λίγη δύναμη για να σταθεί στην δύσκολη προσπάθεια επιβίωσης στην κρίση».
 εφημερίδα Πρωινή της Δευτέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...