Οι 51 αλλαγές στο τελικό σχέδιο για το νέο Λύκειο


taxiΔυνατότητα στα σχολεία αύξησης του αριθμού αριθμό των μαθητών ανά τμήμα κατά 10%

Συνολικά 51 νομοτεχνικές διορθώσεις για το νομοσχέδιο «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» έκανε ο υπουργός Παιδείας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση κατά δύο ώρες στο ωράριο των πανεπιστημιακών καθηγητών και των καθηγητών ΤΕΙ, από 6 ώρες την εβδομάδα σε 8 ώρες. Το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών των ανωτάτων ιδρυμάτων βέβαια αυξάνεται κατά δύο ώρες, μόνο εφόσον τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο.

Το νομοσχέδιο δίνει η δυνατότητα στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%. Επίσης δίνεται η δυνατότητα, όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων», από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των ζητημάτων προς εξέταση, να γίνεται η κλήρωση των θεμάτων ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμη πολλές ανακατατάξεις στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο, στη Γ' τάξη της βαθμίδας μειώνεται κατά μία ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών υπέρ των Λατινικών, η διδασκαλία των οποίων, ωστόσο, περιορίζεται στη Β΄ τάξη. 







protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ