Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

“Έπεσαν οι υπογραφές” για την ανάπλαση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 












Δελτίο Τύπου

“Νέα εποχή” για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=4108928139&view=att&th=14107cbde4b913a2&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_4mTxArJVyLNsNnd60wtga&sadet=1378821529831&sads=Z6_F-VPX-OmnWyPTfjc5a-3xUaU
“Έπεσαν οι υπογραφές” για την ανάπλαση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ

Την  ανάδειξη και την αναβάθμιση των μνημείων της νεότερης ιστορίας του τόπου μας και δη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Αρβανίτη και τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας «Τρίγκας Β.-Θεοδωρακόπουλος Γ.» κ. Βασίλη Τρίγκα, του έργου που αφορά στην ανάπλαση των  πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά.

Η υπογραφή της σύμβασης, η οποία και ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση του έργου, έρχεται ως έμπρακτη επιβράβευση του οράματος του Δημάρχου και όλων των στελεχών που εργάστηκαν σκληρά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συνέταξαν τις μελέτες και προετοίμασαν το έργο, ώστε μέσα σε ενάμισι χρόνο να καταστεί ώριμο και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με σχεδόν διπλάσιο-από τον αρχικό- προϋπολογισμό (2,1 εκατομμύρια ευρώ) κόντρα στην δύσκολη συγκυρία της… “άπνοιας” σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

«Η ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά στα πλαίσια της αναβίωσης των πολιτισμικών διαδρομών αποτελεί σημείο σταθμό όχι μόνο για το Δήμο μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή», σχολίασε ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης κατά την υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κόλλια και του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων του Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιώργου Τσουραπά.

Με το έργο αυτό, εκτός απ’ την άμεση αναβάθμιση επιτυγχάνεται η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάτασης  για το σύνολο του Δήμου.

Η ανάπλαση θα δώσει « πνοή» σε μια ολόκληρη περιοχή, θα την ενσωματώσει  στην σύγχρονη δραστηριότητα  ως ζωντανό κύτταρο, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και θα  ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της περιφερειακής οικονομίας σε διαφόρους τομείς, όπως λ.χ. στον τουρισμό και τις  εναλλακτικές μορφές αυτού- συνεδριακός, πολιτιστικός κ.λ.π..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...