Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Προπηλάκισαν και κυνήγησαν το μεικτό κλιμάκιο ελέγχων στη λαϊκή αγορά

laiki_amaliadasΜεγάλη ένταση το Σάββατο  ανάμεσα σε ελεγκτές και πωλητές

Στις εποχές της κρίσης οι εικόνες αυτές επαναλαμβάνονται παντού ανά την Ελλάδα. Και προχθες το πρωί στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, σημειώθηκαν μεγάλη ένταση και επεισόδια, όταν ένα μεικτό κλιμάκιο επιχείρησε να κάνει ελέγχους για το παραεμπόριο και τους παράνομους μικροπωλητές. Όμως η ένταση διατηρήθηκε και μετά την αποχώρηση των ελεγκτών, αυτή τη φορά όμως μεταξύ των πωλητών προϊόντων.

Περίπου στις δέκα το πρωί το κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, δημοτικών αστυνομικών, υπαλλήλων του δήμου Ήλιδας και αστυνομικών, έφτασε στο χώρο της λαϊκής για τους ελέγχους. Άρχισαν να βεβαιώνονται οι πρώτες παραβάσεις και να κατάσχεται το παράνομο εμπόρευμα. Την ίδια στιγμή οι παράνομοι πωλητές, αντιλαμβανόμενοι το τι συνέβαινε, άρχισα να μαζεύουν την πραμάτεια τους και να αποχωρούν, πριν φτάσει σε αυτούς το κλιμάκιο ελέγχων.

Γρήγορα όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, όταν αρκετοί πωλητές ζητούσαν από τους ελεγκτές τουλάχιστον να μην τους κατάσχει το εμπόρευμα, το οποίο είχαν προμηθευτεί όπως – όπως λόγω των πενιχρών οικονομικών τους και πάλευαν για ένα μεροκάματο με αυτό.

Η ένταση άρχισε να κορυφώνεται όταν κάποιοι τσιγγάνοι έκαναν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά και επιλεκτικούς ελέγχους προς το πρόσωπό τους. Έτσι οι ελεγκτές βρέθηκαν σε κλοιό πωλητών της λαϊκής αγοράς, που ζητούσαν να απομακρυνθεί από το χώρο το κλιμάκιο. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να κοπάσει η ένταση, με την απομάκρυνση των ελεγκτών.

Όμως το κλίμα παρέμεινε εκρηκτικό για λίγη ώρα ακόμα, όταν κάποιοι από τους πωλητές τα έβαλαν με τον πρόεδρο του σωματείου, κατηγορώντας τον για τους ελέγχους που είχαν προηγηθεί. Τελικά μπροστά στο ενδεχόμενο να αδειάσει λόγω της έντασης η λαϊκή αγορά από πελάτες, υπήρξε μια εκτόνωση, όμως το «καζάνι συνεχίζει να βράζει» με την ιδέα νέων ελέγχων στο χώρο το επόμενο διάστημα.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...