Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Μοιραίο κολωνάκι . . . του πήρε τη ζωή - Νεκρός ο 33χρονος συνεπιβάτης δικύκλου


trox_doun0

Σε εκτροπή δικύκλου το κεφάλι του σε τσιμεντένιο οριοδείκτη

trox_doun1trox_doun2trox_doun3trox_doun4douneΤου Γιάννη Σπυρούνη

Στην άκρη ενός δρόμου άκρως επικίνδυνου,  που έχει πάρει χιλιάδες ζωής εξαιτίας της κατάστασής του,  - της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου - άφησε το μεσημέρι της Τρίτης την τελευταία του πνοή ένας 33χρονος από τον Πύργο, θύμα τροχαίου, μετά από εκτροπή δικύκλου.

Ο Δημήτρης Αποστολόπουλος του Γεωργίου έχασε τη ζωή του γιατί είχε την ατυχία να χτυπήσει με το κεφάλι πάνω σε ένα από τα παλιά τσιμεντένια κολωνάκια που χρησίμευαν ως οριοδείκτες της οδού. Τη στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια σε όλα τα σύγχρονα οδικά έργα χρησιμοποιούνται άλλες πρακτικές και μέσα για το σκοπό αυτό.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης Δουνεΐκων μετά τα Χανάκια. Το «παπάκι» που οδηγούσε ένας 35χρονος με κατεύθυνση προς Αμαλιάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο πρανές της οδού. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο συνεπιβάτης του κατά την πτώση χτύπησε με το κεφάλι πάνω στο τσιμεντένιο κολωνάκι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο 35χρονος βλέποντας αιμόφυρτο το φίλο του, κάλεσε άμεσα σε βοήθεια. Ήταν όμως ήδη αργά. Ο 33χρονος είχε χάσει τη ζωή του και οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά περιορίστηκαν στον τραγικό ρόλο τους να διαπιστώσουν το θάνατό του.

Τα τσιμεντένια κολωνάκια – οριοδείκτες έχουν καταργηθεί σε όλους τους σύγχρονους δρόμους ακριβώς γιατί είχαν υποδεχθεί υπαίτια σε εκτροπές ή ατυχήματα γενικότερα για τραυματισμούς ή θανάτους οδηγών ή επιβαινόντων σε ένα όχημα. Το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα, ανέδειξε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα όχι μόνο της ολοκλήρωσης του έργου της Ολυμπίας Οδού, αλλά και έως τότε την υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων και βελτιώσεων στην οδό.

Πρώτη ενημέρωση: 13:04 15/10
Τελευταία ανάρτηση: 23:11 15/10
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...