Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Πόση εξαθλίωση ακόμα . . .;


kadoi1a
kadoi2
kadoi3

Εικόνες με νεαρούς που ψάχνουν στα σκουπίδια σοκάρουν στον Πύργο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μόλις λίγες ώρες από τη στιγμή που τα βουνά των σκουπιδιών έχουν απομακρυνθεί μετά την επιχείρηση αποκομιδής των σκουπιδιών το Σαββατοκύριακο στον Πύργο. Κι όμως σε αυτούς τους μισογεμάτους κάδους που έχουν απομείνει, βλέπουμε εικόνες που σοκάρουν. Ανθρώπους που αψηφούν κάθε κίνδυνο για την υγεία τους – ιδιαίτερα μετά από μια πολυήμερη παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους – να ψάχνουν βουτώντας μέσα στους κάδους για κάθε τι που μπορεί να τους φανεί πολύτιμο.

Κάθε τι που κάποιος άλλος πολίτης πέταξε, αλλά διατηρεί την αξία του, για ένα ρούχο παλιό που όμως μπορεί να τους κάνει. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι αναζητούν κάτι για να φάνε, γιατί και μόνο η σκέψη μας υποβιβάζει πολύ ως κοινωνία.

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, μπορεί οι συνθήκες ζωής να έχουν δυσκολέψει, μπορεί όλο και περισσότεροι να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, αλλά τα φαινόμενα εξελίσσονται έντονα και στην ελληνική επαρχία. Με τέτοιες εικόνες κάνουν αισθητή την παρουσία τους, στην Ηλεία και στον Πύργο.

Τρεις νεαροί άντρες, χωμένοι μέσα σε έναν κάδο στην συμβολή των οδών Κανδυλιέρη και ΣΠΚ, ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια, βγάζουν έξω τις σακούλες που φαντάζουν ενδιαφέρουσες και αναζητούν το δικό τους «θησαυρό».

Πόσο πιο χαμηλά θα βρεθούμε, πόση εξαθλίωση ακόμα σε αυτή τη χώρα… πόση…;
 
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...