Στην τελική ευθεία ο δρόμος για την Κυλλήνη


dromos1Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν πάλι τα έργα

dromos2dromos3Του Γιάννη Σπυρούνη

Με γοργούς ρυθμούς επανεκκίνησαν τα έργα στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. Πατρών – Πύργου – Κυλλήνης. Στα ήδη παραδομένα τμήματα πραγματοποιούνται κάποιες τελευταίες εργασίες, ενώ προχωρά η υλοποίηση σε σημεία όπως η μεγάλη στροφή στη διασταύρωση Μυρσίνης. Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσουν και οι εργασίες προς τα τελευταία και επικίνδυνα τμήματα κοντά στην Διασπορά και την Κυλλήνη, ενώ εκτιμάται πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα παραδοθεί ολοκληρωμένος ο δρόμος.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δημήτρης Αρβανίτης, τόνισε πως η επανέναρξη των έργων σηματοδοτούν την ολοκλήρωση ενός δρόμου που για χρόνια περιμένει ο τόπος να δει. Η σύνδεση της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου με την Κυλλήνη, βελτιώνεται σημαντικά, πέρα από τους χρόνους κάλυψης της απόστασης, στον τομέα της ασφάλειας. «Το Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο τελευταίο και πιο επικίνδυνο τμήμα, στις «στροφές του θανάτου» στη Διασπορά. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι προς την Κυλλήνη και περιμένουμε την ολοκλήρωσή του, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες να έχουν στη διάθεσή τους, έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο».

Από κει και ύστερα από μένει το τμήμα προς το λιμάνι με τη παραλιακή χάραξη από το ύψος της Κάτω Παναγιάς. Αυτό θα αποσυμφορήσει τον σημερινό δρόμο και θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση προς το λιμάνι που κυρίως τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από επισκέπτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ