Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό


Επιβλήθηκε 95-74 της Λαμποράλ Κούτσα

Σαρωτικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο κατάμεστο από 6.000 φίλους του «Τάσσος Παπαδόπουλος». Οι «πράσινοι» με αιχμή τα τρίποντα (είχαν 18/37 έναντι 17/28 τρίποντα) συνέτριψαν τη Λαμποράλ Κούτσα με 95-74 και πήραν την πρώτη τους νίκη στον τέταρτο όμιλο. Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Σέρτζιο Σκαριόλο έγινε έρμαιο των διαθέσεων των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη και οι μόλις οκτώ παίκτες που είχε στη διάθεσή του δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση. Ο Μάικ Μπράμος είχε 21 πόντους με 7/11, ενώ από τρία τρίποντα πρόσθεσαν Κάρι και Διαμαντίδης για τους νικητές.

Ζώνη εσείς, τρίποντο εμείς

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησαν τον αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Η Λαμποράλ Κούτσα επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης από το πρώτο λεπτό και τιμωρήθηκε. Μπορεί να προηγήθηκε (0-2), αλλά η συνέχεια ήταν… καταπράσινη. Ο Ματσιούλις με πέντε προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά (5-2) προτού αποσυρθεί με δύο γρήγορα φάουλ και δώσει τη θέση του στον Μπράμο. Ο τελευταίος σήμανε την τρίποντη επίθεση του «τριφυλλιού», ευστόχησε σε τρία μακρινά σουτ και ο Παναθηναϊκός που έπαιζε ικανοποιητική άμυνα είχε 6/13 από τα 6,75μ. κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (26-16).

Ξέφυγε κι άλλο


Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε κι άλλους τρόπους επίθεσης στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κάρι ανέλαβε μεν να συνεχίσει τον «βομβαρδισμό» από μακριά (3/4), αλλά Φώτσης και Μπατίστ πρόσφεραν σκορ από το ζωγραφιστό στον Παναθηναϊκό, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (44-24). Η έλλειψη λύσεων για τους Βάσκους, που είχαν ουσιαστικά μόλις οκτώ διαθέσιμους παίκτες, ήταν εμφανής. Ο Νοτσιόνι έμοιαζε να παλεύει μόνος του με προσωπικά καλάθια και ήταν αυτός που με τρίποντο διαμόρφωσε το 50-35 του πρώτου μέρους. Η ειδοποιός διαφορά για τους νταμπλούχους Ελλάδα ήταν η ευστοχία στα τρίποντα (10/22), χωρίς το 8/13 δίποντα να ήταν αρνητικό, αλλά και η εξαιρετική αναλογία ασίστ (16)-λαθών (4).

Μόνο λίγο καιρό ξαπόστασε

Ο Σκαριόλο επέμεινε στη ζώνη και ο Παναθηναϊκός στα… τρίποντα. Με δύο τέτοια του Διαμαντίδη κι ένα του Ματσιούλις, η διαφορά έφτασε στο +24 (59-35) μετά από τριάμισι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Η προσωρινή χαλάρωση των «πράσινων» επέτρεψε στους φιλοξενούμενους με επί μέρους σκορ 10-2 και πρωταγωνιστές τους Νοτσιόνι και Γέλινεκ να πλησιάσουν στους 16 (63-47). Το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη αποδείχτηκε ευεργετικό, καθώς ο Γκιστ από τις ασίστ του Διαμαντίδη δοκίμαζε τις αντοχές της στεφάνης και ο Μπράμος συνέχιζε το βιολί του στα τρίποντα. Η διαφορά έφτασε ξανά στο +24 (77-53) και ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στο φινάλε του αγώνα με μεγάλη προίκα για τη νίκη.

Άκοπα

Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να μετατρέψει σε τουλάχιστον τιμητική την ήττα της. Ξεκίνησε με 7-0 το τελευταίο δεκάλεπτο (77-63), αλλά δεν είχε «καύσιμα» για κάτι περισσότερο. Ο Ούκιτς με τρίποντο έκοψε τη φόρα των αντιπάλων (80-63), ενώ ένα αντιαθλητικό φάουλ του Νοτσιόνι και το έβδομο τρίποντο του Μπράμου απομάκρυναν κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή (84-65). Ο Παναθηναϊκός έφτασε σβηστά στη νίκη με 95-74 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56, 95-74.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):
Μπράμος 21, Κάρι 15, Μπατίστ 5, Φώτσης 8, Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 8, Παππάς, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 9.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο):
Νοτσιόνι 23, Βαν Όστρουμ 1, Ντιοπ, Χοτζ 15, Πλάις 10, Ερτέλ 5, Γέλινεκ 17, Κοσέρ 3.

Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Νουράν (Τουρκία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...