Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Δύο συνταξιούχοι υπάλληλοι από την Αμαλιάδα «ψάχνουν» τα χρήματα του εφάπαξ και του επικουρικού! - Κάνουν λόγο για υπεξαίρεση που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, δύο συνταξιούχοι υπάλληλοι του δημοτικού σταδίου Αμαλιάδας, οι οποίοι διεκδικούν τα χρήματα του εφάπαξ και του επικουρικού τους ταμείου, τα οποία φαίνεται ότι έχουν κάνει «φτερά» και εκτός από το αίτημά τους για την άσκηση ποινικής δίωξης και τιμωρίας όποιου έχει ευθύνη για το θέμα, ζητούν την διερεύνηση του θέματος δια της διεξαγωγής λογιστικής πραγματογνωμοσύνης, για την διαπίστωση του ποσού που φέρεται ότι έχει υπεξαιρεθεί, το οποίο κατά τις εκτιμήσεις τους ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, ενώ ζητούν και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του γηπέδου από το 1985 μέχρι και σήμερα.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται το χρονικό διάστημα που η διαχείριση του σταδίου ανήκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ από το 2011 έως σήμερα, που η διαχείριση του σταδίου ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Ο Ηλείος» και εποπτεύεται από τον δήμο Ήλιδας, η καταβολή των εισφορών για εφάπαξ και επικουρικό, γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Έπεσαν από τα σύννεφα
Η μήνυση υποβλήθηκε προχθές από τον συνταξιούχο υπάλληλο κ. Νικόλαο Φωτόπουλο και την επίσης συνταξιούχο υπάλληλο κα Κωστούλα Σταυροπούλου, ο μεν πρώτος προχώρησε σε παραίτηση από την θέση του στο στάδιο στις 29 Φεβρουαρίου 2012 για λόγους συνταξιοδότησης, η μεν δεύτερη στις 2 Μαΐου 2011, επίσης για λόγους συνταξιοδότησης. Και οι δύο εργάζονταν στο στάδιο από το 1985.
Και οι δύο έπεσαν από τα σύννεφα όταν υπέβαλαν αίτηση στον «Ηλείο» για την καταβολή του εφάπαξ και του επικουρικού και πληροφορήθηκαν ότι δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές τους για το εφάπαξ και το επικουρικό από το 1985 μέχρι και το 2009 περίπου!
Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους, ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν, οι εισφορές δεν έχουν καταβληθεί για κανένα από τα έξι άτομα- υπαλλήλους του σταδίου όλα αυτά τα χρόνια και επιρρίπτουν ευθύνες στον τρόπο που γινόταν η διαχείριση των χρημάτων.
«Πριν περάσει στο δήμο το στάδιο, όλα τα διαχειριζόταν ένας υπάλληλος. Εμείς παίρναμε κανονικά τα εκκαθαριστικά για τις φορολογικές μας δηλώσεις, που ανέγραφαν και τις κρατήσεις για το εφάπαξ και το επικουρικό. Έπεσα από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκα από τον «Ηλείο» ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν καταβληθεί στα ταμεία μας. Έμαθα δε, ότι έχουν χαθεί και σχετικά παραστατικά από το επίμαχο χρονικό διάστημα. Βέβαια, επίσημα δεν έχουμε λάβει καμία έγγραφη απάντηση, αν και έχουμε κάνει και εξώδικο. Γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη, για να βρει την άκρη και να μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε τα χρήματά μας» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Φωτόπουλος.

«Θέλουμε τα λεφτά μας»
Στην μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι οι δύο υπάλληλοι στις επανειλημμένες οχλήσεις τους, λαμβάνουμε ατύπως την απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα διότι έχουν υπεξαιρεθεί από κάποιο ή κάποια πρόσωπα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το ποσό αυτό πρέπει να ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ!
Από τη στιγμή που το στάδιο περιήλθε στον «Ηλείο» και την διαχείριση των χρημάτων του γηπέδου ανέθεσε ο δήμος Ήλιδας σε υπάλληλό του, οι εισφορές έχουν καταβληθεί κανονικά.
«Εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν, εμείς αυτό που ζητάμε είναι τα λεφτά μας, τα οποία τα έχουμε πληρώσει στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Το ποιος φταίει, ας το βρει η δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε να δικαιωθούμε και να λάβουμε τα χρήματα που μας ανήκουν» υπογράμμισε στην εφημερίδα «Πατρίς» η κα Σταυροπούλου.

Το διερευνά ο δήμος

Οι δύο υπάλληλοι από την 1η Ιουλίου, δια μέσου του δικηγόρου τους κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία- δήλωση- πρόσκληση προς τον «Ηλείο», η οποία κοινοποιήθηκε και προς το δήμο Ήλιδας, με την οποία διαμαρτύρονται για τα τεκταινόμενα και ζητούν την καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται.
Κατόπιν αυτού, αφού ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης για την υπόθεση, διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Ο δικηγόρος των δύο συνταξιούχων κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ανέφερε ότι πέραν της μήνυσης, θα προβούν και σε άλλες κινήσεις για την δικαστική διεκδίκηση και είσπραξη των χρημάτων αφενός και αφετέρου για την αποκάλυψη των ενόχων για την υπεξαίρεση των χρημάτων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...